Cine este adolescenta de 17 ani care a schimbat istoria SUA cu camera de la telefon. ”Fără ea n-am fi știut niciodată adevărul”

Nicu Stan, Narcisa Tomulescu 22.04.2021, 08:34
Cine este adolescenta de 17 ani care a schimbat istoria SUA cu camera de la telefon. ”Fără ea n-am fi știut niciodată adevărul”

Cine este adolescenta de 17 ani care a schimbat istoria SUA cu camera de la telefon. Fără ea nu s-ar fi știut niciodată adevărul în ceea ce privește moartea lui George Floyd, bărbatul care a fost omorât într-o intervenție a polițiștilor.

Ea este tânăra de 17 ani care a schimbat istoria Americii. Nu a avut nevoie decât de telefon și de mult curaj

Ea este adolescenta de 17 ani care a schimbat istoria SUA cu camera de la telefon. Tânăra a filmat intervenția polițiștilor asupra lui George Floyd, bărbat care a murit sufocat în urma demersului oamenilor legii.

Astfel, poliţistul Derek Chauvin nu ar fi putut să fie pus sub acuzare şi judecat fără înregistrarea video a celor peste nouă minute de agonie suprinse de Darnella Frazier, adolescenta în vârstă de 17 ani, în luna mai a anului trecut.

Darnella Frazier a filmat moartea lui George Floyd
Darnella Frazier a filmat moartea lui George Floyd

Darnella Frazier a filmat întreaga scenă a morții lui George Floyd

Darnella Frazier a avut un telefon mobil şi mult curaj. Adolescenta a filmat aproape întreaga scenă a morţii prin sufocare a cetățeanului afro-american George Floyd. Acesta nu a putut obţine îndurare din partea ofiţerului care l-a imobilizat.

”Îl auzeam implorând-nu pot să respir, te rog da-te de pe mine-şi strigându-şi mama. Avea dureri. Părea că este conştient, că totul s-a terminat pentru el”, a spus Darnella Frazier.

Guvernatorul i-a mulțumit Darnellei Frazier

Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, i-a mulţumit public adolescentei.

”Faptul că a filmat, cred că mulţi ştiu deja asta, e poate singurul motiv pentru care Derek Chauvin, va merge acum la închisoare”, a spus Tim Walz.

Ce a făcut filmulețul tinerei

Gestul de curaj al adolescentei a făcut mai mult decât să ducă la condamnarea principalului vinovat. Colegii lui Chauvin au fost demişi, în timp ce imobilizarea cu genunchiul a fost scoasă în afara legii şi s-a deschis o anchetă federală, scrie CNN.

”Cu doar un telefon mobil şi curaj pur Darnella a schimbat cursul istoriei acestei ţări, suscitând o mişcare dârză care a cerut stoparea rasismului sistemic împotriva negrilor şi a violenţei din partea poliţiei. Fără prezenţa de spirit a Darnellei, cu riscul propriei siguranţe şi stări mentale, n-am fi ştiut niciodată adevărul despre moartea lui George Floyd”, a scris Suzanne Nossel, CEO -ul PEN america, un ONG care luptă pentru libertatea de expresie.

Filmulețul Darnellei Frazier va rămâne în istorie

Clipul Darnellei Frazier ”va rămâne în istorie”, a scris ONG-ul pentru drepturi civile NAACP din statul Carolina de Nord.

”La fel ca în pelicula  lui Abraham Zapruder despre asasinarea preşedintelui John Kennedy, acoperirea tradiţională a poliţiei a fost imposibilă. Pentru că absolut nimeni, nici măcar o mare parte din colegii de poliţie ai lui Chauvin, nu ar putea obiecta ceva în faţa înregistrării lui Frazier „, mai arată NAACP .

Urmăriți Impact.ro și pe