Cine e Ursula von der Leyen. Mâna dreaptă a lui Merkel a ajuns lidera Europei unite

Daria Petrescu 08.10.2020, 08:33
Cine e Ursula von der Leyen. Mâna dreaptă a lui Merkel a ajuns lidera Europei unite

Ursula von der Leyen, cunoscută ca fiind mâna dreaptă a lui Merkel, împlinește pe 8 octombrie, vârsta de 61 de ani. S-a născut și a crescut la Bruxelles. A trăit la Berlin şi în Statele Unite, şi are şapte copii. Puțini sunt cei care știu că înainte de a intra în politică, ea a studiat economia și medicina. Iată cine este Ursula von der Leyen și ce se știe despre viața ei.

Ursula von der Leyen, mâna dreaptă a Angelei Merkel

Angela Merkel a numit-o pe Ursula von der Leyen,  ministru în toate cele patru guverne ale sale. Ba mai mult, la un moment dat, s-a spus că ar putea fi succesoarea acesteia în funcţia de cancelar. Pe 2 iulie 2019 a fost nominalizată de Consiliul European pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

Ursula a fost pe rând ministru al Familiei, ministrul Muncii şi, de şase ani, este ministrul Apărării. Mai mult, aceasta are încrederea celor mai influenţi lideri europeni, de la Paris şi Berlin. Din decembrie 2013 până în iulie 2019 a îndeplinit funcția de ministru al Apărării. Aest lucru în guvernele III și IV Angela Merkel CDU.

Ursula von der Leyen și Angela Merkel
Ursula von der Leyen și Angela Merkel

Însă, acest din urmă mandat a fost marcat de numeroase scandaluri. S-a întmplat,  privind acordarea unor contracte de consultanţă de sute de milioane de euro. A fost acuzat inclusiv că şi-ar fi plagiat teza de doctorat, dar i-au fost criticate şi deciziile luate ca ministru.

Ursula von der Leyen este al doilea președinte german al Comisiei Europene, după Walter Hallstein (CDU). El a fost primul președinte al Comisiei Comunității Economice Europene. De asemenea, Comisia von der Leyenn și-a început activitatea la 1 decembrie 2019, ca succesoare a comisiei Juncker.

A fost testată negativ la noul coronavirus

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că a primit un rezultat negativ la testul pentru COVID-19 efectuat luni.

Chiar dacă nu a fost testate pozitiv, ea a ales să stea izolată în continuare, informează Radio România Actualități.

„Am fost informată că am participat, marţea trecută, la o întâlnire, la care a luat parte o persoană care ieri a fost testată pozitiv pentru COVID-19″, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter, luni dimineaţă, adăugând că a fost testată negativ şi la testul făcut joi, dar va rămâne în autoizolare până marţi seară, în concordanţă cu normele conform cărora este necesară o săptămână de carantină, în aceste cazuri, conform Radio România Actualități.

S-a plasat în autoizolare după ce a avut contact cu o persoană diagnosticată cu noul coronavirus

„Am fost informată că am participat la o întrevedere marţea trecută la care a participat şi o persoană care a avut rezultat pozitiv la Covid-19. Conform reglementărilor în vigoare, intru în izolare până mâine dimineaţă. Am avut rezultat negativ joi şi fac din nou testul astăzi”, a transmis Ursula von der Leyen prin Twitter luni.

Contactul dintre cei doi ar fi avut loc în cursul unei vizite în Portugalia, în timpul unei reuniuni organizate de Preşedinţia Portugaliei. Miercurea trecută, Ursula von der Leyen a participat la o întâlnire cu toţi membrii Comisiei Europene.

 

Urmăriți Impact.ro și pe