Cine e activistul Daniel Bodnar, bătut crunt de „mafia lemnului” din Bucovina

Daria Petrescu 11.12.2020, 17:02
Cine e activistul Daniel Bodnar, bătut crunt de „mafia lemnului” din Bucovina

Daniel Bodnar este numele cel mai des folosit în ultimele zile, după ce acesta a avut parte de un incident neplăcut, fiind victima celor care se ocupă cu transporturile ilegale de lemne. Tânărul este cel mai cunoscut activist al mediului și nu este prima oară când acesta este atacat în plină stradă.  Iată cine e activistul Daniel Bodnar, bătut crunt de „mafia lemnului” din Bucovina

Daniel Bodnar, unul dintre cei mai cunoscuți activiști din zona Bucovinei

De foarte mult timp, Daniel Bodnar este cel care încearcă să oprească tăierile ilegale de lemne. Acesta și-a propus să urmărească toate transporturile mari din zona lui, însă joi seara a avut parte de un incident șocant. Bărbatul a fost lovit cu pietre de cei pe care îi urmărise.

După ce acest episod, Ministrul de interne a trimis  o echipă de control în Bucovina. De asemenea, prefectul de Suceava a cerut o şedinţă operativă cu garda Forestieră. De altfel, nu  este însă prima oară când Daniel Bodnar cade victimă celor care se ocupă cu transporturile ilegale de lemne.

Aseară însă a fost atacat cu pietre de indivizii pe care îi urmărea în timp ce difuză totul în direct pe Facebook. Înainte de a fi rănit, activistul sunase la Poliţie. Atacul a pornit în momentul în care tirul care transporta lemne a intrat în curtea unei societăţi comerciale.

„Clar a intrat intenţionat”

„În ceea ce priveşte firma în care s-a petrecut incidentul a fost sancţionată cu confiscarea unei cantităţi de 200 metri cubi, au fost sancţionate 6 fapte contravenţionale cu o valoare de 28 de mii de lei, asta e valoarea iar valoarea materialului lemnos este de 36 de mii de lei”, a declarat Mihai Gașpărel, inspector șef Garda Forestieră Suceava, potrivit știrilor Pro TV.

Activistul a fost lovit cu pietre

„Am fost reperaţi de o maşină care aparţinea acelei firme şi care era escorta camionului. Deşi aveam viteză foarte mică, ne-a depăşit şi a intrat direct în noi cu partea dreaptă.

Clar a intrat intenţionat. Se vedeau şi urmele pe asfalt când a venit poliţia. Situaţia este scăpată de sub control în Bucovina. Am fost nevoit să îmi duc soţia şi copilul din ţară, pentru a fi în siguranţă. Aici nu aveam la cine să apelez”, a declarat Daniel Bodnar, activist de mediu.

Cazul a intrat în atenţia Ministrului Afacerilor Interne care “condamnă ferm astfel de fapte” şi care a trimis în Bucovina o echipă de control.

Daniel Bodnar nu renunță la luptă

Daniel Bodnar a scris pe Facebook că va începe o nouă luptă, privind tăierile ilegale de pădure. Acesta a devenit cunoscut, în urma numeroaselor sesizări privind tăierile ilegale de pădure.

„Vrem să ne implicăm şi mai mult, chiar la nivel decizional, pentru a proteja Bucovina. Vrem să facem o schimbare.

Nu doar prin sesizări și prin atragerea atenției asupra unor lucruri nelegale, ci prin participarea la luarea deciziilor în locurile în care trebuie să ajungă oameni integri și curajoși, care nu pot fi cumpărați. Rădăuțenii au nevoie de un primar care să facă o reală schimbare în oraș.

Oamenii trebuie să fie ascultați şi să vadă unde sunt investiţi banii proveniţi din taxele pe care le plătesc. Vor fapte, nu doar promisiuni neîmplinite. Nu vorbe fără sens”, a scris Daniel Bodnar pe Facebook.

 

Urmăriți Impact.ro și pe