Cine ar urma să-l detroneze pe Putin. Un ofițer de securitate ucrainean vorbește de o lovitură de stat

Olteanu Mariana, Radu Constantin 30.05.2023, 18:45
Cine ar urma să-l detroneze pe Putin. Un ofițer de securitate ucrainean vorbește de o lovitură de stat

Un fost ofițer de securitate ucrainean a vorbit despre o posibilă lovitură de stat, care ar putea avea loc în Rusia. Potrivit acestuia, Vladimir Putin ar putea fi deturnat. Întrebarea este, cine va fi cel care-l va detrona pe Putin. Dezvăluirile au stârnit un val de controverse.

Avertismentul a fost făcut de către Igor Girkin, un fost ofițer al Serviciului Federal de Securitate, care a condus un grup de militanți ruși în Donețk. Potrivit acestuia, Vladimir Putin ar putea fi detronat de către Evgheni Prigojin și grupul său militar privat Wagner.

Fostul ofițer de securitate, cunoscut și sub pseudonimul „Strelkov” deține un blog de război, acolo unde își ține fanii la curent cu cele mai noi  știri de pe front. Cea mai recentă dezvăluire făcută de acesta i-a pus pe gânduri pe ruși și nu numai. Potrivit acestuia, șeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin, l-ar putea da jos de la conducerea Rusiei pe Putin.

”Pericolul unei lovituri de stat iminente este clar”

„Dacă Prigojin rămâne șeful Wagner, revolta va veni rapid și radical”, a declarat Girkin într-un videoclip partajat de WarTranslated.

„A fost declarată o tentativă de lovitură de stat… Ce se va întâmpla în continuare, nu știu, mai ales că Wagner este retras de urgență în bazele din spate… Pericolul unei lovituri de stat iminente este clar” a mai spus fostul ofițer de securitate.

Fostul ofițer este cunoscut ca fiind un apropiat al lui Putin. În ciuda acestui lucru, acesta a comentat ministerul rus al apărării. Însă, aceasta nu este singura declarație controversantă pe care acesta o face. Igor Girkin a fost ținta criticilor venite din partea oficialilor ruși, după ce a afirmat că războiul din Ucraina s-a întors împotriva rușilor.

La acel moment, acesta atrăgea atenția asupra pierderilor mari ale Grupului Wagner în Bahmut, care, după părerea lui se datorează puterii armatei ucrainene. Fostul ofițer rus atrăgea atenția asupra faptului că liderii de vârf ai Rusiei ar trebui schimbați.

De-a lungul timpului, Igor Girkin a criticat aspru invazia Rusiei în Ucraina. Luna trecută, Girkin declara că sunt șanse mici ca Rusia să câștige războiul. La acel moment, acesta invoca drept motiv ”situația de pe front”, care ar putea avea un impact negativ asupra Rusiei.

„Nu mi-e teamă să spun că ne îndreptăm spre o înfrângere militară”, a declarat Girkin, adăugând că economia, armata și sistemul politic al Rusiei nu sunt pregătite pentru un astfel de „război lung și prelungit”.

Urmăriți Impact.ro și pe