Cine a venit la Penitenciarul Rahova după interviul dat de Liviu Dragnea. Surpriză totală

Raluca Juncu 26.06.2020, 14:23

După 13 luni de ispășire din pedeapsă totală în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea a acordat primul său interviu din interiorul Penitenciarului Rahova. Interviul cu fosta sa consileră, Anca Alexandrescu s-a desfășurat în regim online deși nu avea nicio aprobare privind difuzarea înregistrării.

Cine verifică acum legalitatea convorbirii dintre Liviu Dragnea și fosta sa consilieră

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a transmis în ultimele ore mai multe precizări cu privire la legalitatea convorbirii video dintre Liviu Dragnea și fosta sa consilieră. Deși, „Începând cu data de 16.03.2020, odată cu decretarea stării de urgență pe teritoriul României, și până la momentul prezentei, Administrația Națională a Penitenciarelor nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate”, ANP nu privează dreptul persoanelor arestate de la discuțiile acestora cu membrii de familie sau cu alte persoane prin intermediul platformelor de comunicare online (Skype), arată o precizare de presă a ANP.

Totuși, în cadrul aceleiași informări este precizat faptul că aceste comunicări în regim online au caracter confidențial, asigurându-se supravegherea exclusiv vizual, pe toată perioada acordării dreptului. În acest context, Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a trimis un echipaj al Corpului de Control pentru a verifica dacă această convorbire a lui Liviu Dragnea cu Anca Alexandrescu s-a desfășurat în condiții legale, potrivit spotmedia.ro.

Liviu Dragnea s-a prezentat azi în fața magistraților de la DNA pentru a fi audiat în dosarul Tel Drum, la doi ani și jumătate de la punerea sub acuzare.

„Sunt citat la DNA, în dosarul cu Tel Drum. Brusc, după 3 ani, e pus din nou pe tapet, cu puțin înainte de campanie. Ce vorbeam de la început. Încep iar discuțiile și dezbaterile despre acest dosar. Dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, nu prea știu. Era vorba de două drumuri făcute cu bani europeni.

Am înțeles că a rămas doar un drum în dosar. Drumurile există. În mandatul meu s-au făcut două drumuri importante pentru acel județ. Acolo se știa”, a spus fostul președinte al PSD, în interviul său.

Urmăriți Impact.ro și pe