CFR Călători, decizie importantă. Mersul trenurilor pe ruta București – Constanța, modificat pe timpul verii

Stefan Daniel 03.07.2019, 18:02
CFR Călători, decizie importantă. Mersul trenurilor pe ruta București – Constanța, modificat pe timpul verii

CFR Călători are o surpriză plăcută pentru români în această perioadă. Află care este mersul trenurilor pe ruta București – Constanța, dacă vrei să mergi la mare, dar n-ai mașină personală și trenul este singura ta opțiune. Nu te întrista. CFR promite că n-o să te mai transporte ca pe un bagaj ieftin, în vagoane aglomerate și la 40 de grade Celsius.

Ca în fiecare an, CFR Călători pune la dispoziția românilor programul Trenurile Soarelui. Asta înseamnă că se suplimentează numărul de garnituri de tren pentru a transporta spre și dinspre litoralul românesc cât mai multe persoane și într-un timp cât mai eficient. Cu toate că pasagerii încă au multe lipsuri, în ciuda prețului biletelor, trenurile circulă, într-adevăr, mai bine în această perioadă.

Câte trenuri a pregătit CFR Călători pentru românii care vor să meargă pe litoral

CFR Călători, decizie importantă. Mersul trenurilor pe ruta București - Constanța, modificat pe timpul verii

Programul Trenurile Soarelui a fost lansat deja de pe 14/15 iunie  și va fi disponibil timp de trei luni, până la 8/9 septembrie. CFR informează că au fost mobilizate peste 40 de trenuri care vor asigura permanent legătura între București și Constanța și retur, ca să se bucure și românii fără mașină personală de litoralul românesc.

Garniturile au fost structurate astfel:

  • 22 trenuri directe (11 tur/11 retur) și ramurile aferente care pornesc din principalele orașe vor avea ca destinație Constanța – Mangalia și retur. Doar șase dintre ele (3 tur/3 retur) nu vor tranzita Bucureștiul;
  • 32 de trenuri (16 tur/16 retur) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur: 14 dintre ele (7 tur/7 retur) ajung până la Mangalia și retur, restul oprindu-se la Constanța. Durata de parcurs între București și Constanța, pentru trenurile IR fără oprire, este de 1 oră și 58 de minute.
  • două trenuri directe (1 tur/1 retur) vor asigura zilnic legătura București Nord – Tulcea și retur, pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării. De asemenea, în fiecare zi, patru trenuri (2 tur/2 retur) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

CFR Călători: cât costă biletele la Trenurile Soarelui

O călătorie București – Constanța, fără ofertă comercială, costă în jur de 60 de lei la trenurile InterRegio (IR), clasa a 2-a. Dacă iei bilet dus/intors, beneficiezi de 10% reducere, iar dacă îl cumperi online, ți se mai face 5% reducere.

De asemenea, pentru cumpărarea biletelor cu cel puțin 21 de zile în avans reducerea este de 25% din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5 reducerile acordate sunt de până la 30% dacă achiziționarea se face online.

Tren direct către Grecia, din România:

CFR încurajează și călătoria în străinătate. Sigur, aici, aproape, mai exact în Thessaloniki, Grecia. Ai tren direct pe ruta București Nord – Thessaloniki. Biletele au următoarele tarife:

  • 44 euro, pentru o călătorie simplă la vagon clasa a 2-a;
  • 55 euro, pentru o călătorie simplă la vagon cușetă cu 6 paturi în cabină;
  • 61 euro, pentru o călătorie simplă la vagon cușetă cu 4 paturi în cabină.

Oferta este valabilă din luna iunie până pe 6 octombrie. Trenul va circula o zi pe săptămână, cu plecare din București Nord în zilele de vineri, cu plecare din Thessaloniki în zilele de duminică.

Cu CFR Călători la Festivalul Electric Castle

Vrei să mergi la festival dar n-ai cu ce, iar Clujul este prea departe? CFR îți dă o mână ajutor. În perioada 17 – 21 iulie 2019, trenurile InterRegio  vor avea programată o oprire suplimentară la Bonțida.

CFR Călători, decizie importantă. Mersul trenurilor pe ruta București - Constanța, modificat pe timpul verii

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe