Celebrul personaj Garcea a fost inspirat de un jucător al Universității Craiova. Dezvăluirile lui Mugur Mihăescu

Andrei Cezar 04.08.2020, 20:14
Celebrul personaj Garcea a fost inspirat de un jucător al Universității Craiova. Dezvăluirile lui Mugur Mihăescu

Mugur Mihăescu a făcut show la finalul meciului dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj, în urma căruia clujenii au devenit campioni. Oltean pur sânge, actorul a transmis un mesaj plin de umor, în stilu-i caracteristic, pentru jucătorii campioanei. Mugur Mihăescu este un fan înrăit al Universității Craiova, drept dovadă și celebrul presonaj din Vacanța Mare pe care el îl interpreta, Garcea, care a fost inspirat de un mare fotbalist oltean.

Celebrul personaj Garcea, inspirat de un mare jucător al Universității Craiova

Mugur Mihăescu a scris istorie în comedia post-decembristă cu celebrele sale personaje ”Leana” și ”Garcea”. Împreună cu Radu Pietreanu și Dan Sava au înființat grupul de comedie ”Vacanța Mare” care a fost extrem de apreciat de români pentru scenetele sale inspirate din realitatea românească a acelor vremuri.

Fan înrăit al Universității Craiova, Mugur Mihăescu nu s-a putut abține după meciul pe care Craiova l-a jucat cu titlul pe masă împotriva lui CFR Cluj și care s-a terminat 1-3 pentru elevii lui Dan Petrescu. El a comentat partida pe pagina sa de Facebook:

„Ce făcurăți, mă? De ce ne băturăți, mă, mămicule? Păi, bine, mă, mămicule.. Ne băturăți la noi acasă..noi vă primirăm și vă omenirăm ca pe vorba aia și voi alergarăți pe teren și ne dădurăți boabele în poartă că văzurăți că nu avem apărare.. 

Păi, bine, mă, mămicule, voi știți ce fu în Craiova înainte de meci? Nu se mai certa PSD cu PNL, cu USR, toți se pupau și strigau ‘hai, Craiova’. Acum, uite, iar se înhamă unii de alții. Așa aveam și noi o săptămână de liniște până se trezeau din beție. Nu, voi alergați pe teren.”

Gică Craioveanu este cel care l-a inspirat pe Mugur Mihăescu atunci când l-a creat pe Garcea
Gică Craioveanu este cel care l-a inspirat pe Mugur Mihăescu atunci când l-a creat pe Garcea

Mugur Mihăescu a dezvăluit cine e ”nașul”

Născut în Sadova, județul Dolj, Mihăescu este fan al echipei de fotbal Universitatea Craiova de când se știe. Și chiar dacă este bucureștean cu acte în regulă de foarte mulți ani, rădăcinile nu și le poate uita niciodată. „Noi, oltenii, începând de la sugari și până la cei mai bătrâni, ținem cu toții cu Craiova”spunea Mugur cu ceva timp în urmă.

Chiar și celebrul său personaj, Garcea, a fost inspirat de un mare jucător al Universității Craiova, după cum povestește chiar simpaticul actor.

„La un moment dat, am fost la un chef cu băieții de la Universitatea Craiova, cu Gică Craioveanu. Și Gică, când băga câte un șpriț începea să vorbească cu tonul ăsta „așea”, mi-a plăcut tonul, l-am copiat și așa Gică Craioveanu este nașul lui Garcea.”

Urmăriți Impact.ro și pe