Cele mai lungi 10 întreruperi pentru marile branduri online pe parcursul anului precedent [P]

Alexandru Puiu 26.01.2023, 21:02
Cele mai lungi 10 întreruperi pentru marile branduri online pe parcursul anului precedent [P]

Când se întrerupe curentul sau serviciul de internet pe care îl folosim nu funcționează, resimțim un disconfort puternic, căci activitățile noastre obișnuite sunt afectate pe moment. Totuși, putem găsi variante alternative pentru a ne desfășura activitățile – cel mai simplu este să mergem într-o altă locație sau să folosim o altă conexiune de internet (de exemplu date mobile).

Mult mai neplăcute sunt însă situațiile în care anumite servicii online pur și simplu nu mai funcționează. Ne putem teme chiar că am fost victima unor hackeri, dacă logarea nu mai este posibilă sau dacă apar alte erori.

Adevărul este însă că până și brandurile de top din lumea online întâmpină uneori probleme majore cu serverele, determinând întreruperea serviciilor pentru utilizatorii globali.

S-a întâmplat de mai multe ori în 2022, iar cei de la Downdetector au realizat de curând o sinteză a celor mai mari 10  întreruperi de internet din 2022 pentru marile branduri de servicii online, folosite inclusiv de utilizatori din România.

Spotify și WhatsApp – cei mai mulți utilizatori afectați de întreruperi

Deținut de celebra companie Meta, care include și Facebook și Instagram, WhatsApp este o aplicație de bază în comunicare inclusiv pentru români. La nivel global, peste 2 miliarde de oameni folosesc acest serviciu de mesagerie, în scop personal și profesional. Pe data de 25 octombrie, timp de aproximativ 2 ore, serviciile WhatsApp nu au putut fi accesate. Cei de la Downdetector au primit aproape 2,9 milioane de rapoarte de la utilizatori cu privire la întreruperea WhatsApp.

Tot cu 2 ore de indisponibilitate și tot cu aproximativ 2,9 milioane de rapoarte în acest sens se remarcă în „clasament” și Spotify, popularul portal de streaming de muzică. Problemele s-au consemnat însă pe data de 8 martie, fiind vorba așadar de cea mai mare întrerupere de servicii online la nivel mondial. În acele momente, utilizatorii Spotify nu au putut să transmită în flux muzica și podcasturile lor preferate.

Nevoia de servicii de calitate în materie de internet

Operatorii de internet investesc tot mai mult în rețele, iar producătorii de dispozitive înglobează în noile serii tehnologie tot mai avansată, mereu de ultimă generație. Cu tot mai mulți oameni care accesează tot mai mult serviciile online, marii furnizori caută la rândul lor să facă upgrade-uri de servere pentru a asigura experiențe cât mai plăcute pentru utilizatori.

foto 2

Zona de divertisment este și ea extrem de efervescentă. Platformele de streaming video cu filme și seriale, rețelele sociale și jocurile video online (independente sau pe alte platforme) reprezintă un conținut foarte popular în întreaga lume. De la celebrele Fortnite, Minecraft, Roblox sau Counter-Strike: Global Offensive și până la platformele cu jocuri de casino online, toți providerii de conținut de acest gen acordă o atenție specială continuității serviciilor oferite, încercând în permanență să reducă la maxim posibilitatea unor eventuale întreruperi în timpul jocurilor.

Alte întreruperi relevante de servicii online ale marilor branduri în 2022

În top 10 mai sus menționat pentru anul 2022, apar întreruperi și de la alte branduri populare în România în domeniul serviciilor pe internet. Fiecare astfel de serviciu virtual a avut probleme în anumite zile din an: TikTok pe 15 septembrie, Snapchat pe 12 iulie, Reddit pe 3 aprilie, Twitter și Instagram pe 14 iulie, Discord pe 8 martie. În top 10 se remarcă și 2 jocuri: Roblox și Call of Duty au fost afectate de disfuncționalități severe pe 4 mai și respectiv 16 august.

Urmăriți Impact.ro și pe