Cele mai bune legume care conțin fibre. Care sunt alegerile 100% românești pe care le avem la dispoziție

Elena Avramescu / 08.11.2020, 09:29
Cele mai bune legume care conțin fibre. Care sunt alegerile 100% românești pe care le avem la dispoziție

Legume care conțin fibre. Oamenii au nevoie de fibre mereu, fiindcă sunt substanțe nutritive de care organismul are nevoie constant în procesele digestive. Iată, așadar, care este aportul zilnic de fibre recomandat și care sunt legumele pe care ar trebui să le consumi zilnic.

Legume care conțin fibre

Acum că am lămurit ce sunt fibrele și de ce ne sunt necesare, trebuie să menționăm și despre aspectele negative, anume despre ce se întâmplă atunci când un regim alimentar nu conține fibre. Așadar, lipsa acestor substanțe nutritive poate provoca rovoca creșterea nivelului de colesterol din sânge, apariția hemoroizilor și poate cauza creșterea glicemiei.

Principala caracteristică a fibrelor este aceea că aparțin categoriei de carbohidrați care ajută la o funcționare corectă a tranzitului intestinal. De asemenea, fibrele joacă un rol important în stabilizarea dietelor, pentru că oferă senzație de sațietate. Trebuie să știți că fibrele nici nu se digeră, nici nu se absorb, însă consumul lor ajută tranzitul intestinal să funcționeze normal.

Citește continuarea pe Știri din Lume.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI