Cele mai bune filme de război pe Netflix. Pelicule pe care nu trebuie să le ratezi

Cazacu Alexandru 08.05.2023, 20:23
Cele mai bune filme de război pe Netflix. Pelicule pe care nu trebuie să le ratezi

Dacă ești pasionat de cel de-al Doilea Război Mondial și vrei să afli mai multe despre mișcările de rezistență și luptele care au dus la înfrângerea finală a naziștilor, atunci cele mai bune filme de război de pe Netflix sunt potrivite pentru tine. Tot pe această platformă vei găsi și multe alte filme despre operațiunile recente din Irak și Afganistan.

Care sunt cele mai bune filme de război de pe Netflix

Deși realitatea războaielor niciunul dintre noi nu și-ar dori să o experimenteze în mod direct, s-au făcut o serie de filme captivante și pline de acțiune în acest sens. Ei bine, Netflix are o gamă destul de variată de astfel de filme, pe care le putem viziona în siguranța casei noastre. Iată care sunt cele mai bune filme de război de pe Netflix.

All Quiet on the Western Front

La fel de înspăimântător ca orice film de horror lansat recent, această adaptare a romanului lui Erich Maria Remarque a primit multe laude pentru scenele de luptă frumos filmate. Povestea peliculei este destul de simplă. Mai exact, Paul (Felix Kammerer) este un tânăr soldat german care se numără printre oamenii care se înrolează cu bucurie pentru a lupta în primele linii în timpul Primului Război Mondial. Odată ajunși pe câmpul de luptă, acesta învață că războiul este mult mai tulburător decât i s-a spus.

Cele mai bune filme de război pe Netflix – Sand Castle

Sand Castle (Castelul de Nisip) este un film atât foarte captivant, mai ales că acțiunea se petrece în zilele noastre. Matt Ocre (Nicholas Hoult) este un soldat al Armatei SUA, căruia i-a fost încredințată sarcina de a restaura sursele de apă într-un mic sat irakian. Evenimentele sunt uneori înspăimântătoare, iar alteori încurajatoare. În plus, filmul se bazează pe evenimente reale, ceea ce îl face și mai interesant.

Mosul

Acest film aduce o perspectivă cu totul nouă asupra bătăliei de la Mosul din 2016. Pelicula descrie războiul în care forțele irakiene și cele ale coaliției au învins în sfârșit ISIS după mulți ani de luptă. Este orice altceva decât drăguț, însă explică clar cum este războiul din perspectiva soldaților și civililor din ținuturile respective. Cu siguranță, vei fi pe marginea canapelei pe tot parcursul filmului, iar finalul este plin de speranță.

Cele mai bune filme de război pe Netflix
Cele mai bune filme de război pe Netflix

Cele mai bune filme de război pe Netflix – Operation Finale 

Acțiunea este plasată în anii 1960. Povestea filmului este următoarea: Al Doilea Război Mondial sa încheiat cu 15 ani în urmă, însă există încă o mulțime de ofițeri naziști implicați în uciderea a milioane de evrei. Aceștia sunt împrăștiați în toate colțurile lumii, iar o echipă de agenți israelieni călătoresc în Argentina pentru a-l găsi pe Adolf Eichmann, ofițerul nazist despre care se crede că a organizat transportul victimelor în lagărele de concentrare. După cum probabil vă puteți imagina, Eichmann nu va cădea ușor.

The Photographer of Mauthausen

The Photographer of Mauthausen este un alt film bazat pe evenimente reale.  Acesta se concentrează pe încercarea fotografului spaniol Francesc Boix (Casas) de a colecta și salva dovezi ale oribilului adevăr a ceea ce s-a întâmplat cu milioane de evrei nevinovați în lagărele de concentrare naziste din Mauthausen. Este o reamintire emoționantă și uneori tragică a realităților oribile pe care atât de mulți oameni le-au trăit din cauza naziștilor.

The King

The King (Regele) se bazează pe mai multe piese diferite din „Henriad” a lui William Shakespeare. Pelicula se concentrează pe ascensiunea lui Henric al V-lea după moartea tatălui său, în timp ce învață ce înseamnă să fii un lider al poporului. Timothée Chalamet este un Henric al V-lea puțin mai „neconvențional”, însă face o treabă grozavă în film, arătând momentele prin care a trecut regele pentru a prelua puterea.

War Machine

Acțiunea filmului se desfășoară în vara lui 2009, când generalul Glen McMahon (Brad Pitt) se îndreaptă spre Afganistan pentru a lucra la un plan care să pună capăt războiului din zonă. Cu toate acestea, generalului de patru stele îi este interzis să ceară mai mulți soldați, însă până la urmă o va face. Această decizie are consecințe de amploare, mai ales că un jurnalist scrie o expunere care urmărește să-l discrediteze complet și să-i pună în pericol misiunea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...