Cel mai mare safir din lume își caută cumpărător. Piatra prețioasă uriașă va fi scoasă la vânzare în Dubai

Stan Filon 23.11.2022, 15:10
Cel mai mare safir din lume își caută cumpărător. Piatra prețioasă uriașă va fi scoasă la vânzare în Dubai

Cel mai mare safir din lume își caută cumpărător în Dubai. Safirul inclus în Cartea Recordurilor este de o frumusețe rară și cântărește nu mai puțin de 503 kilograme! Acesta a fost descoperit anul trecut de un localnic din Sri Lanka, chiar în curtea sa, în timp ce săpa pentru o fântână!

Cel mai mare safir din lume își caută cumpărător

Așadar, cel mai mare safir din lume a fost scos la vânzare. După ce a stat câteva luni în Elveția, iată că acum safirul de 503 kilograme va fi mutat în Dubai, unde proprietarul speră să îi găsească un cumpărător. Prețul este unul pe măsura frumuseții nestematei. A fost evaluat la 100 de milioane de dolari americani!

Safirul botezat Serendipity Sapphire a fost descoperit anul trecut de un localnic din Sri Lanka, chiar în curtea sa. Omul a vrut să sape o fântână, însă în loc de apă a găsit nestemata care cu siguranță îl va îmbogăți peste măsură.

Cel mai mare safir din lume isi cauta cumparator. Piatra pretioasa uriasa va fi scoasa la vanzare in Dubai
Cel mai mare safir din lume isi cauta cumparator. Piatra pretioasa uriasa va fi scoasa la vanzare in Dubai

„Am dat peste acest specimen uriaș”

„Am dat peste un specimen uriaș. Persoana care săpa fântâna ne-a avertizat cu privire la niște pietre rare. Mai târziu am dat peste acest specimen uriaș”, avea să povestească proprietarul uriașului safir, care nu și-a oferit numele, din motive de siguranță.

A știut imediat ce descoperire a făcut, deoarece se află la a treia generație de vânzători de pietre prețioase. A informat autoritățile despre descoperire, dar a durat mai mult de un an pentru a curăța piatra de noroi și alte impurități înainte ca acestea să o poată analiza și certifica, notează BBC.

Mai multe pietre din conglomerat au căzut însă în timpul curățării, iar experții și-au dat seama că sunt safire stele de înaltă calitate. Ratnapura, care înseamnă orașul pietrelor prețioase în sinhaleză, este cunoscută drept capitala bijuteriilor din Asia de Sud.

Nestemata a fost inclusă în Cartea Recordurilor drept cel mai mare agregat de safire din lume. Timp de două luni a fost expus în Elveția, dar pentru că nu s-a găsit un cumpărător, Serendipity Sapphire va fi mutat acum în Dubai, a anunțat Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru pietre preţioase şi bijuterii din Sri Lanka.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...