Cel mai bogat om din lume a pierdut 11 miliarde de dolari într-o singură zi. Cine este Bernard Arnault și ce afaceri deține

Stan Filon 24.05.2023, 14:50
Cel mai bogat om din lume a pierdut 11 miliarde de dolari într-o singură zi. Cine este Bernard Arnault și ce afaceri deține

Cel mai bogat om din lume a pierdut nu mai puțin de 11 miliarde de dolari într-o singură zi! Vorbim despre francezul Bernard Arnault, care ocupa această poziție de la data de 1 mai 2023! Vezi în rândurile de mai jos cum a reușit performanța de a pierde suma respectivă în doar 24 de ore!

Cel mai bogat om din lume a pierdut 11 miliarde de dolari într-o singură zi

Topul celor mai bogați oameni ai planetei a suferit modificări foarte importante, chiar pe data de 1 mai 2023, când Elon Musk a fost detronat de pe primul loc de francezul Bernard Arnault, cu o avere estimată la 237 de miliarde de dolari.

Ei bine, pe data de 23 mai, francezul a pierdut nu mai puțin de 11 miliarde din averea sa, după ce cotaţia titlurilor LVMH a scăzut cu 5% la bursa de la Paris, cel mai mare declin înregistrat în ultimele 12 luni, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Cel mai bogat om din lume a pierdut 11 miliarde de dolari intr-o singura zi
Cel mai bogat om din lume a pierdut 11 miliarde de dolari intr-o singura zi

Rămâne tot pe primul loc în topul celor mai bogați oameni ai planetei

Se pare că scăderea a fost cauzată de îngrijorările apărute pe fondul încetinirii economiei americane, care va duce la reducerea cererii pentru bunuri de lux. După ziua de marţi, diferenţa între Bernard Arnault şi fondatorul Tesla Inc, Elon Musk, al doilea cel mai bogat om al lumii, s-a redus la doar 11,4 miliarde de dolari.

Așadar, chiar și cu această pierdere colosală, francezul Bernard Arnault rămâne pe primul loc în topul celor mai bogați oameni ai planetei. În acest moment averea lui Bernard Arnault se situează la 191,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, în condiţiile în care, de la începutul anului şi până în prezent, miliardarul francez şi-a sporit averea cu 29,5 miliarde de dolari. Scăderea de marţi a venit însă după o creştere îndelungată a cotaţiei acţiunilor LVMH, care sunt în continuare cu 23% peste nivelul la care erau la începutul anului.

Aceasta în condiţiile în care indicele MSCI Europe Textiles Apparel & Luxury Goods Index a înregistrat un avans de 27%. Bernard Arnault este fondatorul grupului LVMH, care oferă printre altele poşete Louis Vuitton, şampanie Moet & Chandon şi rochii Christian Dior.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...