Cei mai bogați 10 oameni din lume au pierdut cu toții miliarde de dolari de la începutul anului 2022. Unul singur a avut de câștigat. Cum a reușit

Beatrice Dumitru 31.01.2022, 12:29
Cei mai bogați 10 oameni din lume au pierdut cu toții miliarde de dolari de la începutul anului 2022. Unul singur a avut de câștigat. Cum a reușit

A fost un început de an dificil pentru investitorii din marile companii de tehnologie. Cei mai bogați oameni din lume au pierdut 135 de miliarde de dolari în primele săptămâni din anul  2022, după ce acținilor lor la bursă au scăzut. Doar unul singur a avut de câștigat și l-a depășit pe Mark  Zuckerberg în topul bogaților lumii.

Bogații lumii au pierdut miliarde de euro în luna ianuarie

O scădere recentă a acțiunilor în tehnologie a redus averea celui mai bogat om din lume, CEO-ul Tesla, Elon Musk, cu 54 de miliarde de dolari. Fondatorul Amazon Jeff Bezos a pierdut și el 27,8 miliarde de dolari, iar fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, au pierdut fiecare mai mult de 12 miliarde de dolari, în timp ce șeful Facebook Mark Zuckerberg a rămas fără 15,2 miliarde de dolari.

Din topul celor mai bogați zeci oameni din lume, doar unuia i-a crescut averea în luna ianurie. Este vorba de Warren Buffett, care a câștigat aproximativ 2,4 miliarde de dolari, ajungând la o avere totală de 111 miliarde de dolari. Astfel, președintele și CEO-ul Berkshire Hathaway l-a depășit pe Zuckerberg și a revenit pe locul 6 în clasamentul bogaților lumii, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires.

 Cei mai bogați 10 oameni din lume au pierdut cu toții miliarde de dolari de la începutul anului 2022. Unul singur a avut de câștigat. Cum a reușit
Warren Buffett, singurul care nu a pierdut bani la începutul anului.

Deceniu după deceniu, Oracolul din Omaha (n.r. – așa cum i se spune lui Warren Buffett) continuă să aibă notă de aur. Acesta este motivul pentru care Buffett va fi în cărțile de istorie timp de secole, datorită credinței sale ferme în investițiile cu valoare”, a spus analistul de la Wedbush Securities, Dan Ives, pentru CNBC.

În ce investește Warren Buffett

Spre deosebire de ceilalți investitori ale căror averi sunt, în mare parte, legate de firmele lor de tehnologie, Berkshire Hathaway a lui Warren Buffett au un portofoliu larg diversificat, cu participațiuni la Coca-Cola, American Express, lanțul de restaurante Dairy Queen sau asigurătorul Geico.

În ciuda scăderii acțiunilor, averea de 216 miliarde de dolari a lui Elon Musk îl face în continuare cel mai bogat om din lume, având aproape de două ori mai mult decât Buffett. De asemenea, Buffett s-ar putea să nu rămână mult timp în top 10, după ce anul trecut omul de afaceri a dezvăluit că a donat bani pentru cauze filantropice și va continua să o facă și în 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...