„Cei care nu se leapădă de pisică vor merge în Iad!” Preot din România, mesaj scandalos

Ana-Maria Tudor 29.05.2023, 11:40
„Cei care nu se leapădă de pisică vor merge în Iad!” Preot din România, mesaj scandalos

Un preot ortodox a emis o declarație condamnatoare, numită „anatema” în terminologia bisericească, asupra persoanelor care își manifestă închinarea sau afecțiunea față de pisici și câini, afirmând că aceștia nu vor moșteni Împărăția Cerurilor. Este important de menționat că acest preot nu este la prima abatere de acest gen.

Matei Vulcănescu:„Închinătorii la pisici și câini nu vor moșteni Împărăția Cerurilor!”

 

Părintele controversat a postat un mesaj pe platforma Facebook care a stârnit o amplă reacție în comunitatea. Mesajul său a generat surpriză și nedumerire printre oameni, având un impact semnificativ asupra opiniei publice. Preotul ortodox Matei Vulcănescu susține că iubitorii de pisici și câini vor ajunge în iad.

„Închinătorii la pisici și câini nu vor moșteni Împărăția Cerurilor! Cine ține animale în casă și îi substituie oamenilor afirmând că sunt mai buni că oamenii pentru care a murit Hristos! Să fie Anatema!”, scrie pe Facebook preotul ortodox Matei Vulcănescu.

Trebuie menționat că în terminologia bisericească, anatema se referă la o formă de excomunicare prin care o persoană este exclusă sau declarată ca fiind în afara comunității bisericești. Postarea recentă a părintelui vine la scurt timp după ce acesta a transmis un alt mesaj pe rețelele sociale, afirmând:

„Ori pisica ori Hristos! Nu se poate și Împărăția Cerurilor și pisica! Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad! Animalul a ajuns să substituie omul! Animalele de casă sunt dumnezeii noștri!”.

Preotul nu este la primul derapaj de acest gen

Preotul Matei Vulcănescu, este cunoscut în comunitate ca fiind o persoană controversată datorită modului său macabru de exprimare al opiniilor. Mesajele pe care le transmite publicului sunt adesea șocante și pot provoca reacții puternice. Oamenii se simt tulburați și indignați de conținutul mesajelor sale, care abordează subiecte sensibile și extrem de controversate.

Matei Vulcănescu, absolvent al Facultății de Teologie din București și preot slujitor în Grecia, nu este membru al Bisericii Ortodoxe Române. În vara anului 2015, Sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a emis o hotărâre prin care i s-a interzis acestuia să pășească în orice biserică, mănăstire sau schit din județele din sud-estul României.

Pe dată de 7 noiembrie 2016, preotul Matei Vulcănescu a publicat un mesaj care a provocat un puternic scandal. Conținutul acestui mesaj a stârnit indignare și dezaprobare în rândul comunității. Acesta sugera că pruncii avortați vor ajunge în iad.

„Nu mai omorați copii în pântece pentru că îi trimiteți în iad, mai bine nașteți-i, botezați-i și apoi omorați-i. E un păcat mai mic!“, a mai scris preotul controversat.

La acea vreme, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a negat categoric afirmațiile făcute de Matei Vulcănescu. Într-o declarație pentru „Adevărul”, Bănescu a respins mesajul controversat al preotului și a subliniat că aceste afirmații nu reprezintă poziția oficială a Bisericii Ortodoxe Române.

„Poziția bisericii ortodoxe este defavorabilă avortului, însă ideea că pruncii nenăscuți ajung în Iad este o absurditate. Nu există nicio dogmă care să spună că cei nebotezați ajung în Iad. Asta este concepția lui. Este o absurditate. Este o formulare nefericită din partea acestui preot. Sper că nu a îndemnat la crimă“,a declarat la acea vreme, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, pentru adevarul.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe