Cea mai scumpă cafea din istorie. Motivul pentru care a costat 640.000 de dolari

Nicu Stan 30.10.2021, 07:42
Cea mai scumpă cafea din istorie. Motivul pentru care a costat 640.000 de dolari

Aceasta poate fi considerată cea mai scumpă cafea din istoria omenirii. A costat numai puțin de 640.000 de dolari. Cafeaua a fost cumpărată de către o doamnă, în urmă cu aproximativ 30 de ani.

Cea mai scumpă cafea. Câți bani a încasat o femeie care s-a fript cu cafeaua de la McDonald’s

Acum aproape trei decenii, Stella Liebeck a obținut o întreagă avere după ce a cumpărat o cafea de la McDonald’s și s-a fript cu ea, aceasta fiind mult prea fierbinte. La acea vreme, gigantul american păstra cafeaua la o temperatura de 80 de grade Celsius, mult mai mare decât cea obișnuită.

Totul s-a întâmplat în anul 1992, când Stella Liebeck în vârstă de 79 de ani a comandat o cafea de 49 de cenți de la McDonald’s.

Stella Liebeck a incasat o suma mare de bai dupa ce s-a fript cu cafea
Stella Liebeck a incasat o suma mare de bai dupa ce s-a fript cu cafea

Stella Liebeck s-a fript cu cafeaua în mașină

După ce a cumpărat cafeaua, Stella Liebeck s-a urcat în mașina personală, unde și-a pus paharul între picioare pentru a-i pune zahărul. Din nefericire, paharul s-a vărsat pe ea. Întrucât în acea zi purta pantaloni de bumbac, cafeaua, foarte fiebinte, s-a absobit în aceștia și i-au provocat arsuri de gradul trei.

Astfel că a avut nevoie de opt zile de îngrijiri medicale. Inițial, Stella Liebeck a fost de acord să se înțeleagă pe cale amiabilă cu McDonald’s pentru suma de 20.000 de dolari, însă din această sumă, cheltuielile medicale reprezentau 10.500 ș cheltuielile anticipate erau de 2.500 de dolari. În afară de aceste cheltuieli se adăugau pierderile financiare suferite de fiica sa, care a trebuit să o îngrijească o perioadă îndelungată.

McDonald’s a vrut să îi oefere femeii 800 de dolari

Gigantul american McDonald’s nu a fost de acord și era dispus să-i ofere doar 800 de dolari.

Astfel, la un an după incident, Stella Liebeck a dat în judecată McDonald’s  și a câștigat procesul. În acest fel, un juriu a decis ca Stella Liebeck să primească compensații în valoare 2,7 milioane de dolari, echivalentul a două zile din vânzările de cafea ale McDonald’s.

Stella Liebeck nu a mai avut aceeași viață după accident

Suma nu a rămas, întrucât un judecător a redus suma daunei la doar 640.000 de dolari. Decizia instanței a fost atacată atât de Stella Liebeck cât și de companie, însă într-un final părțile s-au înțeles pe cale amiabilă, fără a divulga suma daunei.

Stella Liebeck a decedat în anul 2004, la vârsta de 94 de ani. De asemenea, fiica sa a spus că femeia a avut o calitate a vieții slabă după accidentul cu cafeaua, iar banii câștigați ar fi mers în mare parte la avocați, precum și pentru tratamente.

Urmăriți Impact.ro și pe