Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Dumitru. Te scapă de orice rău din viaţa ta

Alexandra Chivu 26.10.2019, 13:16
Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Dumitru. Te scapă de orice rău din viaţa ta

În calendarul ortodox, pe 26 octombrie este pomenit Sfântul Dumitru, Izvorâtorul de Mir. De această zi sunt legate multe tradiții și obiceiuri, dar și o rugăciune puternică.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Dumitru, 26 octombrie

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a trăit pe vreme împăraților Maximilian Galeriu și Dioclețian (284-311) și era fiul voievodului cetății Tesalonicului. Sfântul a fost botezat în mare taină de părinții săi, care se temeau de prigoanele împotriva creștinilor. După ce a luptat o bucată din viața sa pentru credință, a murit din mâna ostașilor, fiind străpus de sulițe. S-a jertfit, iar omagiul adus lui în zilele noastre constă doar în rugă.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Dumitru. Te scapă de orice rău din viaţa ta
Sfântul Dumitru, Izvorâtorul de Mir, pomenit pe 26 octombrie

„Sfinte Dumitru, tu ai fost ales de Dumnezeu si harazit sa ocupi functia de proconsul, in timpul crudului persecutor al crestinismului, Maximilian; lucrul acesta ti-a ingaduit sa poti vesti cu mai multa usurinta si autoritate cuvantul mantuitor al sfintei Evanghelii. Tu nu te-ai lasat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de amenintarile lui, ci ai renuntat la orice demnitate lumeasca pentru a castiga fericirea vesnica.

”Mijloceste-mi si mie harul sa gust macar in parte fericirea”

Impartind toate bunurile tale celor saraci ai mers la inchisoare cantand cel mai frumos imn de biruinta al crestinilor: ‘Aleluia.’ Strapuns de sulitele ucigasilor te-ai asemanat cu Mantuitorul tau rastignit pe cruce. Te rog mijloceste-mi si mie harul sa gust macar in parte fericirea pe care o da trairea sincera a credintei. Binecuvanteaza-ma si pe mine, ca sa ma pot impotrivi greutatilor pe care le intalnesc in stradania de a-mi apara credinta.

Bunul Dumnezeu a rasplatit cucernicia si dragostea cu care ai indurat toate suferintele savarsind nenumarate minuni cu moastele tale, care atunci cand au fost gasite emanau un parfum placut mirositor. Da-mi si mie harul sa fiu in viata o placuta mireasma a lui Cristos in mijlocul lumii stricate si sa duc pe cat mai multi pe drumul mantuirii prin pilda si rugaciunea mea. Amin.”

Urmăriți Impact.ro și pe