Cea mai grea clădire din lume se află în România. Când a fost construită

Casa Poporului, cea mai grea cladire din lume

Puțini știu că deși Casa Poporului este una dintre cele mai mari clădiri ale lumii, mai are o trăsătură care o situează în Cartea Recordurilor. Astfel, se pare că Palatul Parlamentului din Capitală este cea mai grea clădire de pe planetă. De aceea, aceasta conține 7000 de tone de oțel și nu mai puțin de un milion de metri cubi de marmură. De asemenea, mai are și 3500 tone de cristal și 900. 00 de metri cub de esențe de lemn.

Ce se știe despre Casa Poporului

Clădirea Palatului Parlamentului, numită şi Casa Poporului, este așezată în partea centrală a Capitalei. Aceasta are o suprafaţă desfăşurată pe 330.000 de metri pătraţi.

După cutremurul cumplit din 1977, unde zeci de clădiri au fost făcute praf în București, Nicolae Ceaușescu a venit cu o nouă perspectivă. Dictatorul s-a folosit de această nenorocire pentru a completa lista de clădiri impunătoare pe care le văzuse în Occident.

70% din capacitatea cladirii nu este folosita

70% din capacitatea cladirii nu este folosita

După ce a văzut clădirile uriașe din Coreea de Nord, dictatorul a vrut să aducă acest concept și în țara noastră. De altfel, Ceaușescu a făcut o copie nereușită capitalei din Asia după diverse construcții. Acestea sunt: Casa Radio, Ministerul Apărării, Hotelul Marriot și Bulevardul Unirii.

Proiectul Casei Poporului și a avut începutul în 1984. Vreme de cinci ani, 20.000 de muncitori, 5.000 de soldați și mulți deținuți munceau fără oprire. Aceștia lucrau chiar în condiții periculoase și erau coordonați de 700 de ingineri și arhitecți.

Nicolae Ceaușescu s-a gândit să își numească construcția ”Casa Poporului” și a rămas sub acest nume și în zilele de azi.

La căderea Comunismului din 1989, mii de români supărați au jefuit Palatul Parlamentului

Pentru că această construcție era neterminată, mai multe personalități au vrut să o distrugă. Din fericire, demolarea costa prea mult, iar acest lucru nu a fost posibil. De asemenea, Donald Trump a vrut să facă din ”Casa Poporului” cel mai mare cazino din lume, însă oferta a fost respinsă.

Într-un final, s-a hotărât ca Senatul și Camera Deputaților să fie mutate în clădire. De asemenea și alte instituții din subordinea conducerii țări se află adopostite acolo.

Totodată, clădirea care este de o suprafață impresionantă are zeci de camere nefolosite. Acestea nu sunt nici întreținute. Cel puțin 70% din clădire este goală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI