Cea mai bună rețetă de scovergi. Rețeta simplă pentru desertul copilăriei

Cea mai bună rețetă de scovergi

Nu există român care să nu fi auzit de tradiționalele scovergi, fiindcă reprezintă desertul copilăriei noastre. Scovergile le preparau cel mai des bunicile, la țară, iar gustul și mirosul lor sunt inconfundabile, chiar și în ziua de azi.

Cea mai bună rețetă de scovergi

Tocmai de aceea, pentru a vă reaminti de gustul copilăriei, vă propunem o rețetă tradițională, însă extrem de ușoară, pe care oricine o poate prepara, chiar și cine nu are talent în bucătărie.

Ingrediente pentru scovergi:

  • 500 gr făină
  • 300 ml apă călduţă
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 7 gr drojdie uscată (sau 25 gr proaspătă)
Cea mai bună rețetă de scovergi

Cea mai bună rețetă de scovergi

Mod de preparare scovergi:

Se începe cu prepararea aluatului, după cum urmează. Se amestecă drojdia uscată cu făina și sarea, după care se poate adăuga apa în care s-a dizolvat zahărul, însă puțin câte puțin, nu toată apa deodată. Se frământă bine după care se adaugă uleiul. Se frământă până în momentul în care nu se mai lipește aluatul de mâini iar apoi se lasă la dospit până când îți dublează volumul.

Se formează bile uniforme din aluat. Se ung mâinile cu ulei și se începe formarea scovergilor apăsând cu degetele pe ele. Nu trebuie întinse cu sucitorul, ci doar cu mâinile presând încontinuu cu degetele, pentru a forma acele denivelări.

După ce le-ați dat forma, se pun pe suprafața de lucru, unsă dinainte cu puțin ulei, și se mai presează puțin cu degetele până când au forma dorită. După aceea se pun la prăjit în uleiul bine încins. Imediat ce sunt puse în ulei, își vor forma denivelările dorite. Se prăjesc bine pe ambele părți.

Trebuie supravegheate în permanență, fiindcă se pot arde extrem de ușor, fiind foarte subțiri. După ce s-au făcut, se scot pe un șervet de hârtie pentru a se scurge uleiul și se lasă la răcit. Se adaugă zahăr pudră și se servesc calde. Poftă bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI