Ce trebuie să schimbi la locul în care dormi o dată la trei zile. Doar așa te poți odihni cum trebuie

Mihnea Tălău 30.10.2022, 13:52
Ce trebuie să schimbi la locul în care dormi o dată la trei zile. Doar așa te poți odihni cum trebuie

Un sentiment de confort este adus de lenjeriile de pat proaspete, frumos mirositoare și curate. Pe lângă senzația satisfăcătoare de a așeza capul pe o față de pernă perfect spălată, există de fapt mai multe motive pentru a o schimba mai des. Fața de pernă intră în contact direct cu pielea, iar experții medicali recomandă schimbarea acesteia de 2 până la 3 ori pe săptămână.

De ce trebuie schimbată perna suficient de des

Atunci când te duci la culcare, transferi transpirația, reziduurile de machiaj și 50 de milioane de celule moarte ale pielii pe lenjeria ta de pat. Transpirația și celulele moarte ale pielii creează un mediu perfect pentru acarienii care se hrănesc cu ele și se înmulțesc. Dacă nu îți schimbi fața de pernă suficient de des, te expui la acești acarieni care ar putea fi destul de dăunători sănătății tale.

Pentru femei, demachierea înainte de culcare este un pas esențial în obținerea unei pieli curate și frumoase. Dar chiar dacă se pare că ți-ai scos corectorul și rimelul, s-ar putea să rămână totuși produs pe față care își va face loc pe o pernă și va rămâne acolo până când este spălată fața de pernă. Combinat cu transpirația și uleiurile tale naturale, permite bacteriilor și drojdiei să prospere, ceea ce îți poate irita pielea, făcând-o mai vulnerabilă la erupții.

Trucuri pentru somn in noptile caniculare. Metoda egipteana nu da gres niciodata

Este posibil să nu poți respira corect

Chiar dacă cheltuiești mulți bani pe șampoane și tratamente de salon scumpe, dar sunt șanse să nu fii cu adevărat atentă la tipul de față de pernă pe care dormi. Când te întorci în somn, țesăturile aspre din bumbac pot crea frecare și pot provoca ruperea firului de păr. Și dacă fața de pernă este mai puțin proaspătă, este posibil să crești riscul de a irita pielea scalpului, ceea ce, la rândul său, poate afecta sănătatea și frumusețea părului.

Dacă nu ți-ai schimbat fața de pernă de ceva timp, gazele eliberate de toți microbii și acarienii de pe ea pot contribui la alergii și dificultăți de respirație. Când nu poți respira corect, îți poate afecta somnul și te vei simți epuizată dimineața.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...