Vara a venit, așa că gospodinele trebuie să aibă grijă ca alimentele să nu mucegăiască din cauza căldurii. Printre aceste alimente care se pot mucegăi destul de repede se numără și pâinea. Vezi în rândurile de mai jos cum se păstrează pâinea proaspătă pentru mai multe zile, dar și cum să eviți mucegăirea ei.
Căldurile lunii iunie au venit, iar gospodinele trebuie să știe cum să depoziteze alimentele pentru a se bucura cât mai mult timp de ele. Unul dintre alimentele care se pot mucegăi destul de repede pe timpul verii este pâinea. Cum și acest aliment s-a scumpit destul de mult timp, trebuie să știm cum să păstrăm pâinea pentru a ne bucura mai multe zile de ea. Iată cum se păstrează pâinea proaspătă:
Este bine știut faptul că umiditatea contribuie la creșterea și dezvoltarea mucegaiului, așa că ține pâinea într-un mediu cât mai uscat și încearcă să nu scapi picături de apă pe ea, să nu o atingi cu mâinile ude, dar nici să nu o închizi într-o pungă de plastic, atunci când este caldă. Dacă ai cumpărat pâinea împachetată, ține-o în ambalajul original, de plastic, dacă este rece, deoarece acesta oprește acumularea umezelii în interiorul acestuia.
Coșurile de pâine țin pâinea la loc întunecat, rece și fără umezeală. Cele mai bune coșuri de pâine sunt acelea din inox, lemn sau răchită și fac toți banii.
Dacă vrei să păstrezi pâinea mai multe zile, atunci cumpără pâine integrală, deoarece este mult mai sănătoasă decât cea albă, dar și mai gustoasă. În plus, mucegăiește mult mai greu decât cea albă.
Puțini oameni știu, dar pâinea congelată are o durată de viață mult mai mare, decât pâinea lăsată în cămară. Cu toate acestea, o eventuală congelare nu ține pâinea proaspătă la infinit și îi taie mult din aromă și umiditatea-i naturală. Cea mai indicată metodă de congelare constă în împachetarea bucății de pâine într-o folie și introducerea ei într-o pungă de plastic.