Orezul este, fără dar și poate, unul dintre cele mai apreciate și consumate alimente din lume. Din acesta se pot obține numeroase mâncăruri extrem de gustoase, dar nu mulți știu să-l gătească. Multe gospodine evită să folosească orezul pentru că se prinde foarte ușor de cratițe. Cum scapi de acest inconvenient ? Ei bine, noi îți vom dezvălui un truc genial care te va ajuta să nu mai întâmpini această problemă.
Orezul a devenit un aliment de bază în multe bucătării din lume. Cu toate astea, să nu crezi că e simplu de preparat. Acest aliment se poate prinde foarte ușor de cratiță dacă greșești cantitatea de apă, timpul de gătire sau chiar vasul. Tocmai din acest motiv, noi ne-am gândit să-ți prezentăm un truc care te va scăpa de tot mirosul rămas în urma gătitului.
Până la urmă nimeni nu își dorește să petreacă ore în șir în bucătărie degeaba. În plus, acesta capătă un gust și un miros foarte neplăcut atunci când este ars, așa că îți va fi imposibil să îl consumi. Şi totuşi, înainte de a-l arunca, află că există câteva trucuri pentru a scăpa de gustul ciudat. Aceste legume și nu numai vor ascunde orice urmă de orez ars.
Tot ceea ce trebuie să faci este să cureți o ceapă așa cum o faci în mod obișnuit și să o tai pe jumătate. Pune bucățile de ceapă în interiorul vasului, apoi acoperă-l cu un capac și lasă leguma să acționeze timp de un sfert de oră. Ceapa va absorbi gustul și mirosul de arsură.
O altă metodă este aceea de a folosi pâine. Taie câteva felii de pâine și așează-le în cratița cu orez ars. Acoperă vasul cu un capac și așteaptă timp de 15 minute până când pâinea absoarbe aroma și mirosul de arsură.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Curăță unul sau mai mulți cartofi. Taie-i sub formă de felii, apoi așează-i deasupra orezului ars. Acoperă oala și așteaptă aproximativ 15 minute.
Acoperă cratița cu o cârpă umedă. Așteaptă circa 10 minute. În tot acest timp, aceasta va absorbi umezeala, mirosul și gustul de orez ars.