Ce tipuri de alunițe trebuie să te îngrijoreze și pentru care trebuie să mergi de urgență la doctor

Elena Avramescu 14.10.2020, 11:05
Ce tipuri de alunițe trebuie să te îngrijoreze și pentru care trebuie să mergi de urgență la doctor

Chiar dacă par inofensive, alunițele pot ascunde probleme grave de sănătate, chiar boli de piele sau cancer. De aceea este vital să le țineți sub supraveghere și ori de câte ori vă apar alunițe care nu par în regulă, este recomandat să mergeți de urgență la medicul dermatolog.

Ce tipuri de alunițe trebuie să te îngrijoreze

Conform specialiștilor americani de la Institutul Naţional de Cancer, personele care au peste 40 de alunițe pe corp, prezintă un risc de 1,5 ori mai mare de a se îmbolnăvi de cancer de piele. Melanomul este o formă destul de rară a cancerului de piele, însă este cea mai agresivă și gradul de mortalitate este foarte ridicat. Modificările de formă, volum și culoare ale alunițelor pot fi un semn al instalării melanomului. Un alt factor important de risc îl reprezintă razele ultraviolete care cresc nivelul de sensibilitate al pielii.

Citește continuarea pe Știri din Lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...