Ce tarife au artiștii din România: Inna, Loredana, Delia, Andra, Smiley sau Carla’s Dreams

Beatrice Dumitru 21.02.2023, 20:11
Ce tarife au artiștii din România: Inna, Loredana, Delia, Andra, Smiley sau Carla’s Dreams

Industria muzicală din România și-a revenit după pandemie, iar cei mai în vogă artiști de la noi nu duc lipsă de evenimente, mai ales că se apropie perioada concertelor în aer liber. Dar artiștii români nu sunt ieftini, ci percep tarife pe măsură. Iată care este cântăreața cu cel mai mare onorariu anul acesta.

Cântăreața cu cel mai mare tarif pentru un concert

Onorariile cerute de artiștii români în vogă pentru un concert nu sunt mici deloc și se pot apropia de 20.000 de euro, mai ales că pe lângă sumele cerute unii au cerințe legate de cazare sau trasnport, potrivit PRESShub, Iată ce tarife percep Inna, Loredana, Delia, Andra, Smiley sau Carla’s Dreams.

Cu multe concerte în străinătate și cu multe melodii în topurile internaționale, Inna este cântăreața care percepe cel mai mare onorariu în acest an. Ea cere pentru 40-45 de minute între 17.000 și 19.000 de euro, plus TVA, la care se adaugă și cheltuielile pentru transport.

Carla’s Dreams cere 15.000 de euro pentru un concert.

Și Loredana este în top. Alături de trupa sa, aceasta solicită pentru un concert de 45 de minunte 15.000 de euro plus TVA. Aceeași sumă o cer și cei de la Carla’s Dreams pentru mai puțin de o oră de muzică live.

Delia, una dintre cele mai bune voci din România, are un onorariu de 12.500 de euro pentru un show 40 de minute, în timp ce pentru 60 de minute, cere 15.000 de euro, plus TVA.

Banii ceruți de Smiley, The Motans sau Lidia Buble

Un alt artist care are un tarif mare este Smiley, care cere 12.000 de euro, plus TVA, pentru un concert de 45-60 de minute, dar cere bani și pentru transport, 7.5 lei/km, plus TVA și cazare la hotel de minimum 4 stele, în timp ce Andra are un onorariu de 12.000 de euro pentru un spectacol de o oră

Artiști precum cei de la The Motans, Theo Rose, Irina Rimes și Paraziții cer tot pentru 45 de minute suma de 10.000 de euro. Și Holograf ține ștacheta sus și percepe un tarif de 10.000 euro plus TVA pentru un concert de o oră în aer liber, la care se adaugă costuri pentru transport de minimum 1 euro/km, plus TVA și cazare – șase camere single cu pat matrimonial și două duble twin, în hotel de minimum 4 stele.

CONNECT-R cere 8.000 de euro de la primării, pentru a cânta la evenimente locale, dar și mese și protocol la scenă pentru 12 persoane.

Dar sunt artiști care cer sume mai mici, așa cum este cazul Andreei Bălan, care se deplasează cu trupa sa pentru 4.500 de euro plus TVA, pentru o oră de spectacol. Alex Velea are un onorariu de 4.400 de euro pentru 45 de minute de muzică, iar partenera sa, Antonia cere 5.500 de euro pentru un concert de 40 de minute.

Tot 5.500 de euro cer și Lidia Buble, pentru un concert de mai puțin de o oră, și Grasu XXL, pentru 45 de minute, în timp ce Adda, alături de trupa sa, Ruby, Sore, Speak și Ștefania urcă pe scenă pentru 3.500 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...