Ce spune Sorin Cîmpeanu despre testele din saliva introduse în şcoli. “Există o problemă”

Nicu Stan, Alexandrina Toader 23.04.2021, 09:37
Ce spune Sorin Cîmpeanu despre testele din saliva introduse în şcoli. “Există o problemă”

Ce spune Sorin Cîmpeanu despre testele din saliva introduse în şcoli. Acestea vor fi validate de un test PCR. Toate detaliile, în articolul de mai jos.

Sorin Cîmpeanu vor ca elevii și cadrele didactice să fie testate în școli. Cum se vor face testările anti-coronavirus

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul despre testele din saliva introduse în şcoli. Sorin Cîmpeanu vrea teste de salivă în școli, cel puțin pentru o anumită categorie dintre elevi și profesori.

Până în momentul de față, testarea pentru coronavirus, în școli, a fost inexistentă, spune ministrul Educației.

Discuții cu ministerul Sănătății

De asemenea, ministrul Educației a spus că o să reia discuțiile cu ministerul Sănătății.

”Am avut o propunere în comitetul interministerial, urmează să formalizăm această solicitare și să se discute la nivelul Guvernului”, spune ministrul, potrivit Mediafax.

Elevii ar putea fi testati in scoala impotriva coronavirusului
Elevii ar putea fi testati in scoala impotriva coronavirusului

De când va începe testarea elevilor

Astfel, ministrul Educației crede că testarea elevilor ar trebui să înceapă de săptămâna viitoare, adică de când aceștia vor reveni la ore după vacanța de Paște. În plus, el a ținut să precizeze că, până acum, nivelul de testare pentru coronavirus în școli a fost inexistent.

Sorin Cîmpeanu ar dori ca testarea anti-coronavirus în școli să se facă cel puțin elevilor care prezintă simptome, precum și acelora care au în jur cazuri confirmate: de asemenea, testate vor fi și cadrele didactice și angajații din educație care au suspiciuni că ar putea fi infectați cu virusul ucigaș.

Testele vor fi validate de teste PCR

”Oricum aceste teste trebuie să fi validate printre teste Real Time PCR, dar sunt un semnal de atrage atenția că există o problemă”, spune Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a preluat ideea testării elevilor și cadrelor didactice în școli din Italia. Italia va redeschide şcolile cu prezenţa elevilor la clase începând cu 26 aprilie. Astfel, în Italia, autoritățile sanitare intenţionează să introducă teste de salivă pentru elevi, după cum a anunţat secretarul de stat pentru educaţie, Rossano Sasso.

Testele de salivă sunt potrivite pentru elevi

Testele de salivă sunt potrivite pentru elevi şi pot fi utilizate la scară largă. Acestea pot fi integrate ușor în sistemul educaţional zilnic şi necesită puţin efort, după cum anunță autoritățile italiene.

Pe de altă parte, Sorin Cîmpeanu a anunțat că gradul de dificultate al lucrărilor de la examenele naționale vor fi la fel ca în anii trecuți, chiar dacă 2021 este un an școlar anormal.

Materia pentru examenele naționale va fi triată

”Nu se coboară ștacheta, se adaptează tematica la specificul acestui an. Nu se coboară gradul de dificultate, însă se triază materia, pentru că dacă nu am face acest lucru ar înseamna că am negat ceea ce s-a întâmplat, ceea ce vedem cu toții.

Acest an școlar nu a fost normal. Predarea online, în orice situație, în orice stat generează pierderi. Nu este normal ca elevii să deconteze aceste pierderi, pentru că noi nu am fost pregătiți – avem și noi circumstanțe atenuante – să asigurăm o predare așa cum se cuvine elevilor. O spun cu toată răspunderea”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.