Ce spune Rusia despre încheierea războiului din Ucraina. Negocierile între cele două țări continuă

Beatrice Dumitru 15.03.2022, 14:43
Ce spune Rusia despre încheierea războiului din Ucraina. Negocierile între cele două țări continuă

Ucraina este sub asediu de când Vladimir Putin a declanșat invazia. Cele două țări au purtat mai multe runde de negocieri, iar un oficial al președinției ucrainene a afirmat că războiul s-ar putea încheia în luna mai, însă Rusia refuză să facă vreun pronostic cu privire la acest lucru, după ce Moscova a spus că va continua atacurile până când își va îndeplini obiectivele.

Ce spune Rusia despre încheierea războiului

Războiul din Ucraina a început pe 24 februarie, când președintele rus Vladimir Putin a lansat ceea ce el a numit o „operație militară specială”, cel mai mare atac asupra unui stat european de după al Doilea Război Mondial.

După 19 zile de război Ucraina și Rusia nu au ajuns la niciun acord, deși au avut loc mai multe runde de negocieri chiar și între ministrii de Externe ai celor două țări. Kremlinul consideră prematur orice „pronostic” cu privire la aceste discuții, după ce un consilier al președinției ucrainene a susținut că un acord de pace ar fi posibil până în luna mai.

Ce spune Rusia despre încheierea războiului din Ucraina. Negocierile între cele două țări continuă
Războiul din Ucraian s-ar putea încheia în mai.

Discuțiile dintre cele două delegații continuă prin videoconferință, este o muncă complexă, iar faptul că merg mai departe este deja un lucru pozitiv. Nu vrem să facem predicții în acest moment, ci să așteptăm rezultate concrete înainte de a informa populațiile celor două țări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Le Figaro.

Olaf Scholz cere încetarea focului

Înainte, Oleksi Arestovici, consilier al președinției ucrainene, afirmase că este posibil ca Moscova și Kiev să ajungă la un acord de pace.

Cred că cel târziu până în mai (…) ar trebui să ajungem, cel mai probabil, la un acord de pace, poate chiar și mult mai repede”, declarase Oleksi Arestovici.

Întrebat despre formatul unui astfel de acord, Dmitri Peskov a precizat că este prea devreme ca acest lucru să fie discutat public. A patra rundă de discuții dintre Ucraina și Rusia se va relua marți, după ce cu o zi înainte au fost întrerupte din cauza unor probleme tehnice.

Cancelarul german Olaf Scholz a spus că ar trebui menținute deschise toate canalele diplomatice pentru a face presiuni pentru o încetare imediată a focului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...