Ce spune Protecția Copilului despre melodia pro-PSD, cântată de cei doi copii din Maramureș

Alexandru Ioanid 25.06.2019, 13:27
Ce spune Protecția Copilului despre melodia pro-PSD, cântată de cei doi copii din Maramureș

În timpul campaniei electorale pentru europarlamentare, pe internet a circulat o piesă pro-PSD, cântată de doi copii din Maramureș îmbrăcați în costume populare. Minorii lăudau partidul de la guvernare și-i indemnau pe oameni să voteze cu PSD. Protecția Copilului a început atunci o anchetă și acum a prezentat concluziile.

În videoclipul care a circulat pe internet, apar doi copii îmbrăcați în costume populare tradiționale din Maramureș, care transmit mesaje pro-PSD și încurajează votul cu formațiunea de la putere.  Inclusiv secretarul general al PSD de la acea vreme, Codrin Ștefănescu, a distribuit clipul, arătând că lumea iubește PSD.

„Superbă melodia! Nu noi am comandat asta! Oamenii cântă din tot sufletul. În toată țara”, scria atunci Codrin Ștefănescu. Cum legea interzice folosirea copiilor în scopuri electorale, autoritățile au început o anchetă.

Tatăl copiilor a fost amendat cu 2.500 de lei și aceeași amendă a fost primită și de un alt bărbat care a distribuit videoclipul. În paralel, a fost începută și o anchetă la Protecția Copilului Maramureș.

Concluziile au fost prezentate abia acum.

Ce spune Protecția Copilului Maramureș despre melodia pro-PSD

DGASPC susține că, imediat după apariția clipului, a fost sesizată, dar s-a și autosesizat pentru a vedea cine a făcut clipul și cui aparține inițiativa de a cânta mesajele pro-PSD. Videoclipul, susțin cei de la Protecția Copilului, a fost făcut la dorința bunicilor celor doi copii care apar în clip.

„DGASPC Maramureș a fost sesizată, dar în același timp s-a autosesizat, în urma postării și distribuirii pe rețeaua de socializare Facebook a unui videoclip în care apar minori, demarând activitățile specifice în astfel de cazuri. În cursul zilei de 24 mai, reprezentanții autorizați ai instituției au inițiat demersuri în vederea identificării minorilor din videoclip, dar și reprezentanților legali ai acestora, pentru a verifica dacă există acordul părinților pentru apariția minorilor în clipul electoral. În urma discuțiilor derulate între reprezentanții instituției noastre și părinții copiilor a reieșit că aceștia și-au exprimat acordul pentru ca minorii să filmeze videoclipul respectiv. În plus, părinții au declarat că cei doi minori au o activitate artistică susținută, ce este reflectată constant pe contul propriu de YouTube, considerând că acest videoclip face parte din activitatea lor artistică”
Comunicat DGASPC

În melodia pro-PSD, intitutală generic „Hai Români ieșiți la vot”, copiii interpretează o linie melodică specifică zonei Maramureşului. Iar versurile vorbesc de la sine:

„Frunză verde de bostan/Noi nu-l vrem pe Timmermans/ Că e om părtinitor/ Din țara lalelelor”

PSD-ul nu jigneşte/El doar că ne ocroteşte/Grădiniţe, şcoli şi bani/Ca s-ajungem oameni mari/

De la PSD învăţăm/Pe bunici să-i ajutăm/Pe bunici să-i ajutăm/Cu pensia lor mărită/Viaţa e mai liniştită”

Urmăriți Impact.ro și pe