Ce spun suporterii lui Rangers despre Ianis Hagi. De ce nu mai e apreciat în Scoția

Marian Cărăvan 20.03.2020, 11:10
Ce spun suporterii lui Rangers despre Ianis Hagi. De ce nu mai e apreciat în Scoția

Ianis Hagi a avut prestații entuziasmante la Glasgow Rangers, dar ușor-ușor a intrat în colimatorul fanilor. Fotbalistul român nu mai e așa de apreciat în Scoția, iar suporterii lui Rangers au început să-l critice.

Ce spun suporterii lui Rangers despre Ianis Hagi. De ce nu mai e apreciat în Scoția

Ianis Hagi a fost adus la Rangers sub formă de împrumut de la formația belgiană Genk. Hagi jr. a alternat evoluţiile foarte bune cu cele mai puţin reuşite în tricoul lui Rangers, pentru care a reuşit să înscrie trei goluri şi să ofere două pase decisive, în 11 meciuri în toate competițiile. Chiar dacă de multe ori l-au lăudat și chiar au luat atitudine când managerul Steven Gerrard îl ținea pe banca de rezerve, se pare că unii fani ai grupării scoțiene nu își doresc ca fotbalistul român să fie transferat definitiv de la Genk, la finalul acestui sezon.

Informația apărută pe Twitter conform căreia decarul echipei naționale a României ar putea continua la Rangers și din vară a stârnit o serie de comentarii şi controverse. Fanii sunt împărțiți în două tabere. Există, pe de o parte, fani care s-au îndrăgostit de stilul de joc al românului şi îşi doresc să fie transferat definitiv, dar, pe de altă parte, există şi scoţieni care nu cred în Ianis.

„Cred că e un jucător fantastic, dar nu merită cinci milioane de lire sterline”, „are talent, dar e zero la capitolul viteză. Acesta este şi motivul pentru care este la noi”, „nu a fost suficient de constant şi de bun pentru a-şi justifica suma de transfer”, sunt doar câteva dintre reacţiile negative stârnite.

Totuşi, Ianis Hagi are şi admiratori în Scoţia: „Ar trebui să ne planificăm să construim linia de mijloc în jurul său. Oferiţi-i libertate şi daţi-i voie să dicteze ritmul jocului”, „de acord. Viziunea sa este incredibilă. El nu este extremă, în opinia mea. Dacă-l vei pune în spatele unui atacant, ca număr 10, va străluci. E o nebunie să spui că nu trebuie să-l păstrăm. E un talent”.

Veste senzațională pentru Ianis Hagi. Cine va fi noul lui patron
Ianis Hagi are 10 selecții la prima reprezentativă

Fanii dezbat pe bloguri. „O prostie absolută!”

Pe Four Lads Had a Dream, un blog popular printre fanii lui Rangers, a fost abordat de asemenea subiectul „Ianis Hagi”. „Privind povestea despre Ianis Hagi şi Lazio apărută în ziare. Este o prostie absolută. Astăzi, Ianis şi agentul său au anunţat clubul că acestea sunt doar nişte minciuni şi că prioritatea sa este să fie la Rangers, acum şi în viitor”, se precizează pe blog.

În vârstă de 21 de ani, Ianis Hagi a fost împrumutat de Rangers de la Genk, în iarnă, iar clubul scoţian are posibilitatea de a-l transfera definitiv pentru şase milioane de euro, la finalul sezonului. Până în prezent, românul a jucat în 11 meciuri pentru Rangers FC şi a reuşit să dea trei goluri şi două pase decisive.

Conform Transfermarkt.de, cota lui Ianis Hagi este de 5 milioane de euro. Încă nu a marcat pentru prima reprezentativă a României, în care a fost selecționat de 10 ori.

Urmăriți Impact.ro și pe