EXCLUSIV

Ce spun avocații implicați în Procesul „Monstrului de la Caracal” despre amânarea sentinței: „E o inducere în eroare a opiniei publice!”/ EXCLUSIV

Alexandru Catalan 12.08.2022, 15:54
Ce spun avocații implicați în Procesul „Monstrului de la Caracal” despre amânarea sentinței: „E o inducere în eroare a opiniei publice!”/ EXCLUSIV

Pronunțarea justiției în cazul așa numitul dosar „Monstrul din Caracal” nu va mai avea loc azi, așa cum se anunțase inițial. IMPACT.RO a stat de vorbă cu doi dintre avocații implicați în procesul în care Gheorghe Dincă, 69 de ani, este acuzat de răpirea, sechestrarea și uciderea a două tinere din Caracal, Luiza Melencu, 18 ani și Alexandra Măceșanu, 16 ani. Toate faptele de care este acuzat s-au petrecut în primăvara și vara anului 2019.

„Cred că a făcut acest lucru intenționat, ca să amâne decizia și ca lumea să uite”

„Această amânare a deciziei instanței este o mișcare deliberată de inducere în eroare a opiniei publice. Nu am înțeles gândirea judecătoarei, atunci când în luna iunie a anunțat că va da pronunțarea în luna august.

Nu știa atunci că în august este perioada vacanței judecătorești? Dar cred că a făcut acest lucru intenționat, ca să amâne decizia și ca lumea să uite. Nu știu când se va da pronunțarea, fiindcă judecătoarea e în vacanță, iar grefierul de serviciu nu răspunde.

Ca avocat al uneia dintre părțile implicate în acest proces, nu pot să cer mai puțin decât pedeapsa maximă pentru inculpat. Nu există dovezi că Gheorghe Dinca le-ar fi ucis sau ars pe cele două fete în cazanul din curtea sa, dar el e complice!

El știe ceva! Și atunci, el trebuie să afle că justiția pedepsește exemplar și complicii. Până la urmă îi vom afla și pe faptuitorii reali, dar nu mă las până Gheorghe Dincă nu primește ceea ce merită!”, a declarat Carmen Obârșanu, avocatul familiei Luizei Lelencu în acest proces.

Ea a adăugat că are același mesaj pentru principalul inculpat pe care i l-a transmis de altfel și în sala de judecată a Tribunalului Olt: „Domnule Gheorghe Dincă, pregătește-ți săpunelul și poponelul!”.

Ce se întâmplă cu sentința lui Gheorghe Dincă, în cazul Caracal
Gheorghe Dincă

„Este foarte posibil ca sentința în acest dosar să nu se dea nici în septembrie”

La rândul său, Aurel Moldovan, avocatul familiei Alexandrei Măceșanu, admite că se aștepta la amânarea sentinței de pe 12 august pe 9 septembrie.

„După mine, este foarte posibil ca sentința în acest dosar să nu se dea nici în septembrie. Dacă în dosarele mărunte, unde lucrurile sunt clare, se produc trei sau patru amânări până la pronunțarea sentinței, vă puteți imagina că e normal să se producă așa ceva într-unul așa de greu, de delicat pentru soarta unor oameni, în care probele trebuie analizate cu maximă atenție.

Eu cred că cel mai devreme am putea avea o primă sentință în octombrie, dar mă aștept în egală măsură să dureze și șase luni până la aflarea deciziei!”, a precizat la rândul său avocatul Aurel Moldovan.

Gheorghe Dincă a cerut la ultima audiere publică să fie acuzat pentru orice „fel de faptă, dar nu pentru uciderea Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu”.

De-a lungul procesului el și-a schimbat de câteva ori depoziția, existând o vreme în care admisese că le-a ucis pe cele două adolescente, depoziție ulterior infirmată chiar de el însuși.

Dincă e însă sigur că nu poate primi pedeapsa maximă în România, pedeapsa cu închisoare pe viață, din cauza vârstei înaintate pe care o are deja. Procesul în care este judecat Gheorghe Dincă a început în a doua parte a lunii octombrie 2020, la Tribunalul Olt, și s-a desfășuratexclusiv în ședințe închise.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe