Ce se va întâmpla cu persoanele care revin în ţară și care au avut Covid-19. Raed Arafat a decis

Mihai Roșoiu / 04.12.2020, 19:42
Ce se va întâmpla cu persoanele care revin în ţară și care au avut Covid-19. Raed Arafat a decis

O informație de ultimă oră îi vizează pe cetățenii români care se întorc acasă în această perioadă. Raed Arafat a făcut precizării clare referitoare la o situație des întâlnită. Ce se va întâmpla cu persoanele care revin în ţară și care au avut Covid-19 a fost unul dintre punctele pe ordinea de zi a Secretarului de Stat care a vorbit despre aceste cazuri speciale.

Ce se va întâmpla cu persoanele care revin în ţară și care au avut Covid-19

Regulile care-i vizează pe cetățenii care vin în România din alte state ale lumii sunt diferite în funcție de zonele din care aceștia vin. O nouă precizare extrem de importantă se referă strict la persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus și se întorc în țară. Mai multe surse au susținut că oamenii care au suferit din cauza acestei boli ar trebui să intre în carantină.

Raed Arafat rezolvat situația prin lămuririle făcute astăzi, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții mass-media.

“Astăzi a fost adoptată hotărârea CNSU în baza căreia s-a emis inclusiv modificarea HG privind starea de alertă. În cadrul hotărârii CNSU s-a mai introdus o solicitare care a fost aprobată, prin care persoanele care se întorc în ţară din zonele care necesită carantinare nu vor fi supuse carantinării dacă au fost infectate în ultimele 90 de zile şi pot dovedi acest lucru printr-un act medical, cu condiţia ca infecţia să nu fie depistată în ultimele 14 zile, bineînţeles”, a precizat Arafat.

Ce se intampla cu persoanele care revin în tara si care au avut Covid-19
Ce se intampla cu persoanele care revin în tara si care au avut Covid-19

Ce trebuie să dețină bolnavii vindecați

În cazul în care un cetățean infectat cu noul coronavirus și care a depășit momentul poate intra în România fără carantină. Foarte important este ca cetățenii respectivi vor putea veni în țară doar cu un act medical doveditor. De asemenea, accesul în România se poate face doar dacă bolnavii să nu sunt în perioada de 14 zile de izolare.

Raed Arafat a precizat ce se va întâmpla cu persoanele care revin în ţară și care au avut Covid-19.

Coronavirusul s-a instalat puternic și în România, la fel ca în aproape statele lumii. Numărul îmbolnăvirilor a depășit 500.200 de cazuri. O parte din măsurile de urgență adoptate de autorități pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2 au încetat, începând cu data de 15 mai 2020. Numărul îmbolnăvirilor, precum și al deceselor continuă, însă, să crească. Au fost hotărâte noi restricții, la nivel național, în luna noiembrie.

În ultimele 24 de ore, au fost depistate 8.062 de cazuri noi. Din păcate, bilanțul deceselor crește cu încă 176 de victime.

Numărul celor aflați în stare gravă (la ATI) a urcat la 1.275. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.940.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI