Ce se pune, de fapt, în supa de varză. Rețeta gospodinelor din Ardeal

Badea Violeta 27.01.2022, 18:10
Ce se pune, de fapt, în supa de varză. Rețeta gospodinelor din Ardeal

În anotimpul de iarnă, o supă de varză este numai bună. Tocmai din acest motiv, noi ne-am gândit să-ți prezentăm o rețetă extrem de delicioasă și simplă. Hai să vedem cum se prepară aceast preparat minunat și care sunt ingredientele de care ai nevoie. Gospodinele din Ardeal au dezvăluit rețeta perfectă!

Rețeta de supă de varză

Vremea de afară este destul de rece, așa că este momentul potrivit pentru a te bucura de delicioasa supă de varză. Acest preparat este extrem de gustos, cu multe legume și unde mai pui că este și foarte ușor de gătit.

Cu siguranță, toți cei din familia ta vor aprecia această minunăție. Iată ce ingrediente trebuie să ai la îndemână pentru a prepara supa de varză.

Supa de varza
Supa de varza

Ingrediente

  • o jumătate de kg de varză
  • trei morcovi
  • rădăcină de țelină
  • două cepe medii
  • 250 de g de roșii în bulion
  • două linguri de făină
  • o lingură rasă de paprika dulce
  • un  buchețel de cimbru proaspăt
  • o jumătate de legătură de pătrunjel
  • două foi de dafin
  • 200 de g de smântână
  • două linguri de ulei
  • 200 de g de jambon afumat, tăiat sub formă de cuburi (opțional)
  • ardei gras (opțional)
  • mărar (opțional)
  • tarhon (opțional)
  • oțet (opțional)
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare

Pentru început, vom curăța varza de frunzele de la exterior și de cotor, apoi le vom tăia sub formă de fâșii, ca pentru salată. De asemenea, vom tăia morcovii și țelina sub formă de cubulețe, iar una dintre cepe o tocăm cât mai mărunt.

Acum, punem afumătura la fiert în trei litri de apă. O lăsăm circa 20 de minute, timp în care îndepătăm spuma și grăsimea care se adună la suprafață.

Deasupra punem varza, țelina, morcovii și o ceapă întreagă, dar bineînțeles fără coajă. Mai departe, vom adăuga și ardeiul gras tăiat sub formă de cubulețe. De asemenea, vom adăuga dafinul și cimbrul.

Mai departe, vom pune ceapa la călit. După ce a devenit sticloasă, vom adăuga făina și paprika. Amestecăm totul foarte bine până când se omogenizează compoziția.

Deasupra adăugăm roșiile în bulion, bine măruntite, și amestecăm totul foarte bine. Adăugăm câte un polonic din zeama fierbinte din oală cu supa, pâna când obținem un sos consistent, de culoare roșie.

Mai departe, vom îndepărta ceapa întreagă din oala cu ciorba de varza, apoi adăugăm treptat răntașul, amestecând ușor cu o lingură cu coada lungă.

Fierbem supa de varză încă 10 minute, apoi dăm de pe foc și adăugăm smântana, dar nu înainte de a o bate cu furculița cu circa trei linguri de apă rece și un polonic de zeamă fierbinte.

Presărăm sare si piper, după preferințele fiecăruia și adăugăm verdeață tocată. De asemenea, supa de varza se poate acri și cu puțin oțet. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...