Ce se întâmplă în plină pandemie cu pensiile și salariile românilor. Ministrul Muncii a făcut un anunț important

Violeta Alexandru: "Pensiile au intrat"

Pandemia de coronavirus pune la grea încercare economiile statelor afectate din întreaga lume. În România, numărul îmbolnăvirilor a urcat la 762 în ultimele ore, în vreme ce noi alte măsuri au fost anunțate de Președintele Klaus Iohannis. Pe măsură ce tot mai multe companii și instituții își închid temporar activitatea, instituțiile publice rămân deschise. În acest sens, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru spune că nu există un motiv pentru care casele de pensii să își întrerupă activitatea.

Declarațiile Ministrului Muncii, despre pensii și salarii

„Casele de pensii nu au niciun motiv să întârzie activitatea. S-au luat nişte măsuri privind limitarea contactului direct cu pensionarii, în sensul în care s-au luat măsuri organizatorice care să ofere protecţie, atât pensionarilor, cât şi angajaţilor, dar acest lucru nu trebuie să însemne că nu se lucrează în birourile caselor de pensii pentru procesarea documentelor depuse de pensionari. Nu amân acest moment. Am cerut preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să urmărească cu stricteţe.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Muncii:„Au fost luate măsuri de protecţie, atât pentru pensionari, cât şi pentru angajaţi” Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Există acolo un preşedinte care are ca sarcină să se asigure că nu există întârzieri. Ca atare, neavând aceste informaţii, îmi place să cred că fiecare este la locul lui de muncă şi înţelege că noi, cei cu funcţii publice, trebuie să-i servim pe cei pentru care lucrăm cu aceeaşi seriozitate, mai mare dacă se poate decât într-o perioadă obişnuită”, a declarat Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, potrivit Adevarul.

Ministrul Muncii:„Au fost luate măsuri de protecţie, atât pentru pensionari, cât şi pentru angajaţi”

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii dă asigurări cu privire la faptul că pensiile și salariile vor fi livrate la timp și că sunt bani la bugetul de stat dispuși pentru aceste plăți.

„Nu am niciun element care să inducă îngrijorare în rândul populaţiei cu privire la plata pensiilor. Sunt bani prevăzuţi în buget pentru plata pensiilor. Urmărim cu stricteţe ca ele să fie livrate în calendarul cunoscut, atât pentru plata în numerar, cât şi pentru plata prin card. La fel şi pentru salarii”, a spus Violeta Alexandru, luni, la România TV. Acesta a precizat că recalcularea pensiilor continuă şi că au fost luate măsuri de protecţie, atât pentru pensionari, cât şi pentru angajaţi”, a mai spus Violeta Alexandru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI