SPECIAL

Ce se întâmplă, de fapt, în timpul unei călătorii în spațiu. Mironov: „Dacă se întâmplă ceva, totul se amână cu zeci de ani”

Adriana Olaru 14.07.2021, 14:14
Ce se întâmplă, de fapt, în timpul unei călătorii în spațiu. Mironov: „Dacă se întâmplă ceva, totul se amână cu zeci de ani”

Călătorii turistice în spațiu, munca unor armate de oameni, printre cei mai inteligenți din lume, desfășurată pe zeci de ani, miliarde de dolari și un vis comun al celor mai bogați excentrici ai lumii: să ajungă pe alte planete, să vadă Pământul de sus, de acolo de unde doar îndrăznim să ne închipuim cum arată. Cam așa s-ar rezuma megaexperinețele care în aceste zile scriu istorie din toate punctele de vedere și care sunt urmărite de oameni din toate colțurile lumii.

Richard Branson a fost primul miliardar care a plecat într-o călătorie turistică să vadă Pământul de la limita spațiului, mai exact de la 90 de kilometri deasupra planetei. 17 ani a durat pregătirea zborului de acum câteva zile care a fost urmărit cu sufletul la gură de întreagul Pământ, pe care a avut ocazia să îl vadă de la bordul unei aeronave ultramoderne.

„Musk, primul locuitor al cimitirului de pe Lună”

Peste un miliard de dolari au fost investiți în experiența incredibilă. Leonardo di Caprio, Tom Hanks sau Lady Gaga se află printre cei dispuși să dea 250.000 de euro pentru o astfel de excursie în spațiu. Deja au fost rezervate 600 de bilete. Și Elon Musk ar fi cumpărat deja un bilet de la Branson.

Richard Branson este un showman, a convins pe toată lumea să fie atentă la el. S-a înțeles, evident, cu Jeff Bezos și Elon Musk și au acaparat atenția lumii. Am avut o întrerupere de 50 de ani după Apollo, era timpul să vedem din nou astfel de lucruri. Branson a venit cu bani de acasă ca să-și vadă visul împlinit. Jeff și Elon sunt geniali, Musk este practic un stimulator de civilizație. A spus că va fi primul locuitor al cimitirului de pe Lună, a explicat, pentru Impact.ro, Alexandru Mironov, scriitor și jurnalist.

Ce se întâmplă, de fapt, în timpul unei călătorii în spațiu
Richard Branson, primul turist în spațiu, alături de restul echipajului care a zburat cu naveta Virgin Galactic

Cel mai bogat om din lume pleacă în spațiu, în plimbare

În câteva zile, va pleca în spațiu și Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, la bordul unei rachete de ultimă generație și va fi însoțit și de fratele său. Averea lui Bezos este de peste 171 de miliarde de dolari, potrivit Indicelui Miliardarilor calculat de Bloomberg.

Bezos va zbura cu o rachetă, iar riscurile în astfel de zboruri sunt foarte mari. Dacă se întâmpla ceva, orice, în zborul lui Branson sau dacă se va întâmpla ceva în timpul zborului lui Bezos, programul cosmic se oprește pentru următorii zece, douăzeci de ani. În ceea ce îl privește pe Elon Musk el are un vis și mai mare, să colonizeze planeta Marte, să meargă și mai departe. Progresele sunt uriașe de toate părțile și cred că în mai puțin de 20 de ani, pe Lună, spre exemplu, vom avea niște centrale uriașe de energie. Se lucrează intens la acest lucru, a mai precizat Alexandru Mironov.

Ce se întâmplă, de fapt, în timpul unei călătorii în spațiu
Elon Musk și-a achiziționat și el un bilet pe naveta lui Richard Branson

Ce simte un om care ajunge în spațiu

Dumitru Prunariu este primul și singurul român cosmonaut și a petrecut în spațiu, în cadrul misiunii Soyuz 40, în perioada 14 – 22 mai 1981, șapte zile, 20 de ore și 42 de minute. Dumitru Prunariu a fost cel de-al 103-lea om din lume care a ajuns în spațiu. Antrenamentul, povestește Prunariu, este extrem de important și foarte dificil, din acest motiv nu toată lumea se poate înscrie la astfel de misiuni și nu toată lumea poate să călătorească în spațiu.

Să vă descriu primele momente, pentru că și Branson a trăit primele momente din imponderabilitate. Totul plutește în jur, ridici mâinile și este o senzație fantastică, ai pur și simplu o altă viziune asupra mediului. Cred că m-aș întoarce în cosmos doar pentru a mai vedea Pământul de acolo, susține Dumitru Prunariu.

Până acum, în toată lumea, doar 580 oameni din 38 de țări au reușit să ajungă în spațiu, însă odată cu aceste călătorii turistice, numărul celor care vor vedea Pământul de sus va crește în următorii ani.

Urmăriți Impact.ro și pe