Ce se întâmplă dacă tastezi codul „2470” pe telefonul tău. Toată lumea ar fi vrut să ştie trucul

Badea Violeta 13.02.2022, 09:29
Ce se întâmplă dacă tastezi codul „2470” pe telefonul tău. Toată lumea ar fi vrut să ştie trucul

Știai că există anumite coduri secrete care au capacitatea de a activa sau de a dezactiva diferite funcții de pe telefon?! Ei bine, noi îți vom dezvălui ce se întâmplă dacă tastezi codul „2470” pe smartphone-ul tău. Atunci când ai puțin timp liber, poți încerca acest truc genial. Punem pariu că ți-ai fi dorit să îl știi mai de demult!

Ce se întâmplă dacă foloseşti codul „2470”

Știm cu toții că în ziua de astăzi tot mai multe persoane dețin un smartphone performant. Cu toate astea, mulți dintre utilizatori nu îl folosesc la capacitate maximă. Unii au telefon doar pentru a vorbi cu persoanele apropiate, iar alții îl folosesc doar pentru Facebook.

Puțini sunt cei care știu că acest device are anumite coduri secrete. Cu ajutorul acestora, proprietarul smartphone-ului poate accesa simplu și rapid anumite informații despre aparat, poate rula programe de diagnostic și poate schimba setări.

De regulă, aceste coduri secrete sunt cunoscute și folosite de producătorii de telefoane pentru a proba calitatea telefoanelor, fără a pierde foarte mult timp. Însă, aceste coduri pot fi folosite de oricine, așa că nu mai pierde timpul și tastează-le.

Codul „2470”, de exemplu, este extrem de util. Dacă te deranjează sunetul făcut atunci când fotografiezi ceva, atunci acest cod îți va fi de folos. Odată tastat, el va dezactiva semnalul sonor când realizezi fotografii cu aplicații native.

Coduri secrete ale telefonului mobil
Coduri secrete ale telefonului mobil

Alte coduri secrete

  • *#67# – acest cod te ajută să redirecționezi un apel;
  • *#06# – acest cod îți dezvăluie codul IMEI al telefonului. Este vorba despre un număr unic de identificare al oricărui dispozitiv mobil, foarte util în cazul în care telefonul este furat sau pierdut;
  •  *#31# – cu ajutorul acestui cod poți efectua un apel fără să-ți fie afișat numărul de telefon;
  • *3370# – acest cod activează codarea EFR. Aceasta îmbunătățește calitatea comunicării, dar reduce viața bateriei. Pentru a dezactiva această funcție poți tasta #3370#;
  • *#5005*7672# – acest cod dezvăluie numărul unui centru service pentru furnizorul curent;
  • *3001#12345#* – acest cod oferă informația de semnal al telefonului în numere;
  • *#*#7780#*# – acest cod te ajută să te întorci la setările din fabrică;
  • *#*#8351#*# – acest cod îți oferă șansa de a asculta înregistrări cu vocea ta din ultimele 20 de convorbiri telefonice.
Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...