Ce se întâmplă cu vremea în următoarea perioadă în România. Prognoza până pe 10 august

Raluca Juncu 21.07.2020, 12:30
Ce se întâmplă cu vremea în următoarea perioadă în România. Prognoza până pe 10 august

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarele trei săptămâni. După valul de caniculă din acest început de iulie, meteorologii spun că temperaturile vor mai scădea ușor în următoarea perioadă. Abia la începutul lunii august, vremea își revine treptat. Cum va fi vremea în intervalul 20 iulie- 10 august?

Săptămâna 20 iulie -27 iulie 2020

Vremea este caniculară astăzi, în mai toate regiunile țării. Temperaturile maxime se vor situa între 24 și 32 de grade Celsius. În restul perioadei, valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice acestei perioade în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice și nord-vestice.

Vremea va fi ușor răcoroasă pentru această perioadă din an. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit informațiilor furnizate de ANM.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile extracarpatice, iar în cele centrale, sud-vestice și local la munte, va fi excedentar. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 27 iulie- 3 august

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte, local, în regiunile intracarpatice, dar și ușor mai ridicate în sud-est.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi local excedentare în extremitatea de nord-vest a țării, iar în restul teritoriului vor fi deficitare, mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 3 august -10 august

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-vest, dar și ușor mai ridicate în sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile centrale și nord-vestice, dar și ușor deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, au transmis meteorologii ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe