Ce se întâmplă cu masca de protecție, după 17 iunie. Anunțul important al lui Raed Arafat pentru români

Madlen Moraru 16.06.2020, 18:58
Ce se întâmplă cu masca de protecție, după 17 iunie. Anunțul important al lui Raed Arafat pentru români

Raed Arafat a explicat alături de Nelu Tătaru ce Ce se întâmplă cu masca de protecție, după 17 iunie. Anunțul este unul deosebit de important și îi vizează pe toți românii. După respectiva dată calendaristică urmează să fie implmentate noi măsuri de protecție pentru a diminua riscul de infectare cu noul virus.

Ce se întâmplă cu masca de protecție, după 17 iunie

Ministrul Sănătății și secretarul de stat au dat exemple concrete despre măsurile ce vor fi aplicate după 17 iunie. Nelu Tătaru și Raed Arafat au oferit mai multe declarații după ce a avut loc o ședință de guvern în această marți. Premierul Ludovic Orban deja anunțase în cursul zilei de astăzi că va fi prelungită starea de alertă.

Guvernanții au decis suplimentarea cu încă 30 de zile a stării de alertă pentru protejarea populației. De aceea, și masca de protecție rămâne obligatorie în spațiile închise, precum magazinele. Își vor putea relua activitatea și spațiile comerciale din mall-uri, creșele, grădinițele, sălile de fitness și sport, pe când alte locuri rămân în continuare închise. Este vorba despre cinematografe, dar și despre spațiile de joacă din mall. Se pot face și slujbe la biserică și a fost explicată și necesitatea prelungirii acestei stări de urgență de către oficialii guvernamentali.

„Sunt decizii care se pot lua rapid, în miez de noapte”, a susținut Raed Arafat despre noile măsuri aplicabile de zilele viitoare.

Ce se întâmplă cu masca de protecție, după 17 iunie. Anunțul important al lui Raed Arafat pentru români
Nelu Tătaru și Raed Arafat au explicat ce se întâmplă cu masca medicală după 17 iunie, odată cu prelungirea stării de alertă

„S-a decis să se relaxeze unele măsuri. S-a luat decizia de a se relua activitatea în sălile de fitness. S-a luat decizia relaxării a tot ce înseamnă mall-uri, dar doar de zonele de vânzare. Se redeschid slujbele în interior, se fac în contextul distanțării fizice. Numărul de persoane ține cont de distanțarea fizică. S-a luat deciza ca în tot ce înseamnă sport în aer liber să se respecte regulile de igienă și distanțare. Constientizăm și noi ca Guvern că situația nu este la final, putem ajunge la o viață cvasinormală dacă respectăm măsurile.”, a susținut Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, potrivit Mediafax

Anunțul important al lui Raed Arafat pentru români

„Există motive pentru care s-a prelungit starea de alertă. Am văzut în ultima perioada creșteri care au depășit 300 de cazuri în 24 de ore. În cadrul prelungirii stării de alertă nu se mai regăsesc propuneri de achiziții directe. Se va păstra obligativitatea purtării măștilor, a triajului epidemiologic, purtarea măștilor în mijloacele de transport în comun. Referitor la călătoriile aeriene, INSP și CNSU vor emite periodic lista țărilor cu care vor fi reluate zborurile sau oprirea zborurilor. INSP va stabili săptămânal lista țărilor cu care se vor relua zborurile. Urmatoarea evaluare va fi la sfârșitul acestei săptămâni.”, a explicat și Raed Arafat.

Urmăriți Impact.ro și pe