Ce se întâmplă cu Ionel Dănciulescu după ce a fost prins băut la volan. Anunțul făcut de Poliție

Marian Cărăvan 17.06.2020, 12:49

Ionel Dănciulescu a fost protagonistul unui episod mai puțin plăcut săptămâna trecută, când a fost prins de agenții de poliție care au constatat că directorul sportiv al celor de la Dinamo se afla la volan sub influența băuturilor alcoolice. Fostul fotbalist riscă o sancțiune drastică.

Anunțul făcut de Poliție după ce Ionel Dănciulescu a fost prins băut la volan

Ionel Dănciulescu a fost oprit în trafic joia trecută, pe Bulevardul Magheru din Capitală, iar Brigada Rutieră a Poliției Capitalei confirmând că bărbatul de 43 de ani aflat la volan „emana halenă alcoolică”.

„S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la sediul INML, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice”, se precizează printre altele în comunicat.

Ionel Dănciulescu riscă o sancțiune dură în acest caz, legislația privind consumul de alcool la volan fiind strictă. Deja fapta lui se încadrează la infracțiune, iar şoferii care sunt prinşi cu o îmbibaţie de alcool egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge) pot fi pedepsiți cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

Ionel Dănciulescu nu a vrut să sufle în fiolă

Ionel Dănciulescu ar fi fost recalcitrant în momentul în care a fost oprit de polițiști, precizează Gândul. „Le-a zis agenților să-și vadă de treaba lor fiindcă își vor pierde locul de muncă. N-a vrut în prima fază să sufle, s-a eschivat, a scos chiar o sticlă cu alcool și a luat o gură din ea spunându-le că nu au ce să-i facă”, scrie sursa citată.

„Acum, stă la mâna procurorului. Acesta poate trimite cazul în instanță sau poate da el soluția. Iar carnetul este suspendat până la soluționarea cazului, cel puțin. Poate sta și un an, doi, dacă se ajunge cu speța în instanță”, au declarat oficiali din Poliție.

Surse din Poliție au explicat care este situația directorului sportiv de la Dinamo: „Dacă n-a provocat accident, poate să scape cu suspendare sau cu amendă penală.”

Urmăriți Impact.ro și pe