Ce se întâmplă cu creșterea pensiilor. Ludovic Orban a oferit răspunsul la cea mai arzătoare întrebare

Diana Radu 19.11.2019, 16:50
Ce se întâmplă cu creșterea pensiilor. Ludovic Orban a oferit răspunsul la cea mai arzătoare întrebare

Ludovic Orban a declarat că Guvenul PNL va respecta legea pensiilor cu privire la creșterea acestora și va lua măsuri drastice în ceea ce-l privește pe preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Ioan Petru Căprariu.

Ludovic Orban: ”Guvernul are ca obiectiv creșterea pensiilor”

”Le spun părinţilor şi bunicilor că PNL are ca obiectiv creşterea pensiilor. Nu se atinge nimeni de pensiile lor, avem ca obiectiv respectarea legii pensiilor. De asemenea, niciun angajat nu trebuie să se teamă că e în pericol să îi scadă salariul. Vom propune creşterea salariului minim pe economie în această săptămână cu o sumă bazată pe un cumul de indicatori, precum productivitatea”, a declarat Ludovic Orban.

În ceea ce-l privește pe preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Ioan Petru Căprariu, Orban a anunțat că-l va demite din funcție, imediat ce va reveni din concediul medical. Premierul a mai spus că are în vedere modernizarea instituţiei, care este ”complet neadaptată secolului XXI”.

”Cu siguranţă vom decide înlocuirea preşedintelui Casei de Pensii şi mai ales un proces de modernizare a Casei de Pensii, care este complet neadaptată secolului XXI, fiind necesară o fluidizare a procedurilor, este necesară o digitalizare şi o creştere a calităţii serviciilor către pensionari”, a afirmat premierul.

De asemenea, pentru șeful Guvernului intenționează să pună capăt tuturor știrilor false care circulă în plină campanie electorală despre pensii. În acest sens, Orban i-a solicitat ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, să-l demită pe directorului CEC filiala Dolj, care a fost responsabil pentru plata unor pensii la o valoare mai mică decât aceea pe care cetăţenii erau îndreptăţiţi să o primească.

Salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2% din 2020

Salariul minim pe economie ar putea crește de la anul, anunță Ludovic Orban
Salariul minim pe economie ar putea crește de la anul, anunță Ludovic Orban

Salariul minim ar putea creste cu 7,2% în 2020, anunță premierul Ludovic Orban, precizând că în această săptămână vor fi definitivate propunerile pentru formula de calcul.

”În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflației, indicele de creștere a prețurilor de consum și indicele de creștere a productivității, salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%”, a declarat Ludovic Orban.

Mai exact, salariul minim brut va crește cu 149,7 lei, de la 2.080 de lei în prezent la 2.230 de lei. Salariul minim net va crește cu 83 de lei, de la 1.263 de lei, cât este în prezent la 1.346 lei.

Urmăriți Impact.ro și pe