Ce se întâmplă acum cu vloggerul Colo. Autoritățile au decis

Raluca Juncu 10.06.2020, 10:23
Ce se întâmplă acum cu vloggerul Colo. Autoritățile au decis

Alexandru Bălan, vloggerul de pe YouTube cunoscut sub numele Colo, a fost reținut marți seară de către polițiștii Secției 9 din Capitală, după afirmațiile care scandaloase din spațiul online, care instigă la violență și la ură.

Vloggerul „Colo”, reținut pentru 24 de ore de polițiști

Săptămâna trecută, vloggerul Colo a instigat la violență împotriva minorelor, inclusiv la violarea acestora, printr-un videoclip postat pe canalul său de YouTube. Merită să „să le dai cu palmele, să le ții cu capul de pereți, să le pui piciorul pe față”, spune el în vloggul postat pe platformă.

Alexandru Bălan, dus la secția 9 de Poliție din Capitală. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Alexandru Bălan, dus la secția 9 de Poliție din Capitală. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Totodată, Colo a împărtășit cu cei peste 850.000 de urmăritori o experiență personală pe care a avut-o cu o adolescentă de 16 ani. În urma informațiilor apărute în media, cu privire la anumite declarații ale unui bărbat ce activează în zona online, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat verificări pentru a stabili circumstanțele. Deși, ulterior, Alexandru Bălan și-a cerut scuze pentru declarațiile sale, polițiștii de la Secția 9 din București noaptea trecută pentru 24 de ore. Oamenii legii îl acuză de instigare la violență împotriva minorilor. Bărbatul avea încheieturile mâinilor acoperite cu un obiect vestimentar, pentru a nu se vedea, cel mai probabil, cătușele.

Tânărul vlogger de 28 de ani urmează să se prezinte în fața unei instanțe, cu propunere de arestare preventivă.

„Tot acest clip este extras dintr-un live de divertisment pe care l-am făcut acum câţiva ani. Dacă stau bine să mă gândesc, a fost o glumă extraordinar de proastă. Recunosc lucrul ăstă și îmi pare rău.  Îmi cer scuze în mod oficial pentru că clipul meu a deranjat. Nu reprezintă în niciun caz nici valorile mele morale, nici felul meu de gândire”, a spus Alexandru Bălan, zilele trecute.

Urmăriți Impact.ro și pe