Ce se întâmplă acum cu bărbatul care a atacat doi polițiști cu coasa în Văcărești, Dâmbovița. Decizia judecătorilor

Redacția IMPACT 25.08.2020, 14:00
Ce se întâmplă acum cu bărbatul care a atacat doi polițiști cu coasa în Văcărești, Dâmbovița. Decizia judecătorilor

După ce, în seara zilei de 9 august, a atacat cu o coasă doi polițiști chemați să aplaneze un conflict în comuna Văcărești, unul dintre agresori a fost arestat sub acuzația de tentativă de omor. Ieri, 24 august, a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița și, potrivit Inspectoratului de Poliție Dâmbovița, astăzi va fi prezentat la tribunal pentru dispunerea unei măsuri preventive.

De la spital, direct în arest

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, un bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor și ultraj, prevăzute de art. 188, alin. 2, raportat la art. 257, alin. 1,2 și 4 din Codul Penal, procurorul de caz dispunând față de acesta măsura reținerii pentru 24 de ore. Astăzi, bărbatul va fi condus la Tribunalul Dâmbovița pentru dispunerea măsurii preventive”, a transmis IPJ Dâmbovița.

Bărbatul, care a atacat polițiștii cu coasa, va ajunge în fața judecătorilor de la Tribunalul Dâmbovița
Bărbatul, care a atacat polițiștii cu coasa, va ajunge în fața judecătorilor de la Tribunalul Dâmbovița

Cei doi bărbați, care sunt frați, au fost împușcați de polițiștii agresați, unul dintre ei în picior, celălalt în burtă. Ambii au fost duși la spital unde au fost tratați. Imediat ce a fost externat, unul dintre agresori a fost ridicat de polițiști și încătușat. Acum, cei doi sunt cercetați penal.

Agresorii au atacat cu coase și furci, polițiștii au folosit pistoalele

Evenimentul a pornit de la un apel la 112 al localnicilor care acuzau faptul că sunt deranjați de un bărbat aflat sub influența băturilor alcoolice. Cei doi polițiști, veniți să aplaneze conflictul, au fost atacați cu coasa de reclamați și au fost răniți la mâini. Unuia dintre oamenii legii i-au fost tăiate degetele de la o mână.

Pentru a se apăra, polițiști au folosit armele din dotare. Medicii unui spital din București l-au operat pe polițistul implicat în incident și au luptat pentru ca acesta să nu-și piardă degetele. Intervenția chirurgicală a durat opt ore. Medicii spun că există șansa să își recupereze mobilitatea degetelor într-un an.

Urmăriți Impact.ro și pe