Ce școli din România s-au închis din cauza viscolului. Când vor recupera elevii orele

Ionuț Vieru 27.11.2023, 15:00
Ce școli din România s-au închis din cauza viscolului. Când vor recupera elevii orele

Viscolul din ultimele zile a făcut prăpăd în sudul și sud-estul țării. Din cauza zăpezii, mai multe școli au fost închise, decizia fiind luată de Ministerul Educației. Aflați în rândurile următoare care sunt acestea.

Școlile din România, închise din cauza viscolului

Ministerul Educației a organizat în cursul zilei de ieri, 26 noiembrie, o videoconferință la care au participat Ministrul Educației, Ligia Deca, Secretarul de Stat Sorin Ion și inspectorii școlari generali din județele afectate de codul portocaliu de ninsori.

În cadrul ședinței, cei care au participat au evaluat situația din teritoriu și au stabilit că anumite unități de învățământ trebuie închise. Date fiind condițiile meteorologice, luni, 27 noiembrie, s-a suspendat activitatea didactică cu prezența fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea.

De asemenea, recuperarea activității didactice pentru ziua de 27 noiembrie se va face la decizia Inspectoratelor Școlare Județene, cu consultarea unităților de învățământ și informarea Ministerului Educației. În restul județele, activitatea didactică nu este afectată.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în data de 27.11.2023, în județul Brăila, inclusiv municipiul, se vor suspenda cursurile unităților de învățământ în format fizic, iar acolo unde există posibilitatea, se vor desfășura în format online, a transmis Adin Boboc, subprefectul județului Brăila, pe Facebook.

Având în vedere faptul că județul Galați se află sub avertizare de cod Roșu până la ora 16:00, prefectul județului Galați, domnul Claudiu – Sorin Gavril, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În cadrul ședinței CJSU s-a stabilit ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Galați, a anunțat prefectura Galați.

Citește și: Alertă meteo ANM! Cod portocaliu de ninsori în România. Cum te ferești de viscol

Ce școli au fost închise din cauza ninsorilor
Ce școli au fost închise din cauza ninsorilor

Eroii din spatele intervențiilor pe timpul Codului Roșu

Pompierii au fost la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor produse de viscolul și ninsorilor anunțate de meteorologi încă de la intrarea în vigoare a codului roșu.

Doar în cursul zilei de astăzi, 27 noiembrie, în intervalul orar 07:00 – 10:30, pompierii au intervenit pentru deblocarea a 24 de autovehicule înzăpezite și degajarea a 18 copaci prăbușiți pe carosabil.

Totodată, în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, la ora 10:00 se înregistrează avarii în 272 de localități din 9 județe. Circa 150.000 de consumatori nu au energie electrică.

Citește și: Cum va fi vremea până la jumătatea lunii decembrie 2023. Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Pentru preîntâmpinarea situațiilor care pot pune în pericol siguranță dumneavoastră și a celor dragi, evitați să porniți la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică, informați-vă dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă și urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților, este recomandarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență România.

Urmăriți Impact.ro și pe