Ce salariu primea lunar șeful scandalagiu din TVR. A fost dat afară după ce a făcut-o „panaramă” pe o jurnalistă

Ioana Bucur 29.08.2022, 08:48
Ce salariu primea lunar șeful scandalagiu din TVR. A fost dat afară după ce a făcut-o „panaramă” pe o jurnalistă

Un incident greu de imaginat a fost dezvăluit recent în spațiul public. Un fost șef din TVR este acuzat de un comportament huliganic la adresa angajaților, făcând-o „panaramă” pe una dintre jurnalistele postului de televiziune. Ce salariu ar fi primit șeful Departamentului de Știri, înainte să rămână fără funcție.

„Marș, panaramă!”

Un nou scandal pătează imaginea televiziunii de stat. Informații revoltătoare au apărut în spațiul public. Cătălin Prisăcariu, director interimar în TVR, a jignit o jurnalistă, incidentul petrecându-se în fața mai multor angajați.

Incidentul a fost dezvăluit de Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu filiala MediaSind TVR, printr-un comunicat ce descrie „comportamentul huliganic al coordonatorului cu atribuții de Director al Direcției Știri din Societatea Română de Televiziune, Cătălin Prisăcariu, față de jurnalista Magdalena Moreh”.

Cazul a fost fost discutat deja, vineri, de membrii Consiliului de Administrație, în ședința CA de la Cluj.

„Este un caz de încălcare a legislației muncii și a deontologiei profesionale. Înțelegând gravitatea situației, președintele-director general Dan Cristian Turturică a anunțat membrii CA și pe președintele MediaSind TVR prezent la ședință, că începând de marți, 30 august 2022, Cătălin Prisăcariu nu va mai fi angajatul instituției publice de presă!”, a informat MediaSind, care solicitase în 25 august această măsură.

Nu este prima oară când bărbatul ar fi avut ieșiri nervoase și ar fi adresat cuvinte jignitoare celor din subordine: „Acesta a mai jignit și a avut un comportament huliganic și împotriva altor angajați din TVR, chiar în timpul unei ședințe de sumar atunci când a avut o nouă criză de nervi, dar și împotriva liderilor de sindicat”, susține MediaSind.

Ce salariu primea lunar șeful scandalagiu din TVR. A fost dat afară după ce a făcut-o „panaramă” pe o jurnalistă

Ce salariu primea lunar șeful scandalagiu din TVR

Magdalena Moreh, jurnalistă în cadrul secției Externe, a făcut o sesizare către MediaSind, în care a povestit întregul episod.

„Sunt jurnalist senior, ştiri externe, Direcţia Ştiri. Dorescsă vă semnalez comportamentul intolerabil şi incalificabil al directorului de la ştiri, dl.Cătălin Prisacariu. Am fost jignită într-un mod inimaginabil, în repetate rânduri, de către dl.Prisacariu. Menţionez ca NU am făcut nicio greşeală profesională, nu mi se poate imputa absolut nimic. (…)

Din cauza insultelor pe care mi le adresează şi a hărţuirii la care mă supune, fără un motiv logic, am ajuns în punctul în care, atâta vreme cât dl.Cătălin Prisacariu va deţine funcţia de director Ştiri, îmi e imposibil să-mi continui activitatea în această redacţie. (…)

Vă dau câteva exemple: „eşti o incompetentă”, „o incompetentă nenorocită”, „nu faci nimic”, „voi, la externe, nu faceţi nimic”, „marş, panaramă”, „ieși afară, panaramă”, „marș de aici”, „marş acasă” (în condiţiile în care mai aveam de stat nişte până la sfârşitul programului). Cuvintele „marş” şi „panaramă” au fost repetate de cel puţin 8-10 ori. La adresa mea, desigur”, se arată în sesizarea trimisă Sindicatului MediaSind.

Șeful scandalagiu din TVR, Cătălin Prisăcariu, susține că nu a fost dat afară în urma acestor dezvăluiri, ci și-a dat demisia. Oricum ar fi, el rămâne fără un salariu bun, surse afirmând că ar fi primit, lunar, în jur de 2.000 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...