Ce salariu are un angajat al Băncii Naționale. Guvernatorul Mugur Isărescu câștigă lunar 13.700 de euro

Madlen Moraru 30.06.2020, 18:05
Ce salariu are un angajat al Băncii Naționale. Guvernatorul Mugur Isărescu câștigă lunar 13.700 de euro

S-a aflat cât poate câștiga lunar un angajat al BNR. Dacă guvernatorul Mugur Isărescu câștigă suma de 13.700 de euro în fiecare lună, un simplu angajat al Băncii Naționale beneficiază de o remunerație neașteptată.

Ce salariu are un angajat al Băncii Naționale

Salariul unui angajat al Băncii Naționale a României este unul deloc de neglijat. În fiecare lună, potrivit datelor calculate în urma unui raport de anul trecut de la BNR, suma câștigată de către angajați este una pe care nu mulți români ar putea să o bănuiască. Totodată, guvernatorul Mugur Isărescu, care s-a confruntat de curând cu acuzații că ar fi colaborat cu Securitatea, câștigă în fiecare lună o sumă impresionantă.

Ce salariu are un angajat al Băncii Naționale. Guvernatorul Mugur Isărescu câștigă lunar 13.700 de euro
S-a alat ce salariu are un angajat al BNR, dacă Mugur Isărescu câștigă lunar 13.700 de euro

Guvernatorul Mugur Isărescu câștigă lunar 13.700 de euro

Un angajat al BNR câștigă pe lună suma medie de 1.700 de euro. Potrivit celor de la Mediafax, suma e una ce reiese dintr-un calcul pe baza datelor din raportul pe 2019 pe care BNR l-a făcut public marți. În cadrul acestei instituții există 2.000 de angajaţi, ce supraveghează buna funcționare a băncilor din România. Acest sector de salariați este considerat unul dintre cele mai bine plătite de la noi.

De asemenea, salariul mediu din cadrul BNR este mai mare cu 55% față de salariul mediu din sistemul bancar, de exemplu. Remunerația salariaților BNR este și de 2,7 ori mai mare față de salariul mediu net pe economie. Salariul mediu net în sistemul bancar românesc a fost de 1.100 de euro net, pe lună, în anul 2019. Salariul mediu net pe economie, tot de anul trecut, a fost de 630 de euro lună.

În declarația sa de avere, Mugur Isărescu a consemnat că a avut venituri lunare de 13.700 de euro net pe lună,  în 2019, din activitatea pe care o desfășoară la nivelul Băncii Naționale. Tot anul trecut, competiţia pentru un loc de muncă în cadrul BNR a fost de 7 candidaţi pe un sigur loc.

”Pe parcursul anului 2019, în Banca Naţională a României au fost derulate procese de recrutare externă pentru un număr de 210 posturi vacante în centrală şi reţeaua teritorială. S-au înscris 999 de candidaţi şi au fost admişi 137 dintre aceştia.”, au transmis oficialii BNR.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe