Ce salariu are ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Indemnizaţia este uriaşă

Daria Petrescu 28.07.2020, 08:41
Ce salariu are ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Indemnizaţia este uriaşă

Nelu Tătaru are 48 de ani și este Ministrul Sănătății din 26 martie 2020, după ce din decembrie 2019 a fost secretar de stal al Ministerului Sănătății. În 2012, acesta a fost consilier local în orașul Huși. Puțini sunt însă, cei care știu că acesta a fost și medic rezident la Spitalul de Urgenţă Iaşi. Acesta a fost medic chirurg și director general. Recent, a ieșit la iveală ce salariu are Nelu Tătaru, ca ministrul al Sănătății.

În luna martie a fost propunerea lui Ludovic Orban pentru conducerea ministerului Sănătății

În luna martie, în plină pandemie de coronavirus, Nelu Tătaru a fost propus de Ludovic Orban ca ministru al Sănătății. Asta după ce Victor Costache și-a dat demisia. Atunci, premierul României a declarat că Nelu Tătaru face parte din echipa de sănătate. Astfel că se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus

„El face parte din echipa de la Sănătate, a fost, este şi va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirus. Deja stăpâneşte foarte bine procedurile, planul de măsuri. Astăzi e la Suceava, l-am sunat şi l-am informat privitor la intenţia mea de a-l propune”, a declarat atunci Ludovic Orban.

S-au făcut multe speculații pe tema salariului primit de Nelu Tătaru. Potrivit ultimelor declarații de avere, acesta ar primi lunar peste 15.000 lei, cu o indemnizație destul de mare.

De asemenea, conform declarației sale de avere, Nelu Tătaru deține două imobile, unul în București , de 97 de metri pătrați, și unul în Iași.

Mai mult, Nelu Tătaru are 3 conturi curente, Două în lei, în valoare de 151.840,71 și respectiv 139.209,22. De asemenea, are unul în euro-, de 5.456 de euro.

Cine este soția lui Nelu Tătaru

Rodica Tătaru este soția ministrului Sănătății. Aceasta deține farmacia Crataegus Pharma, în Huși. În luna aprilie, un ziar din Iași dezvăluia faptul că la acea farmacie se vând  măşti medicale la suprapreţ şi fără bon fiscal.

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății
Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății

Afacerea familiei este destul de profitabilă, având în vedere că în luna aprilie, farmacia le-a rotunjit veniturile cu 70.000 de euro, potrivit ultimei declarații de avere.

„A fost într-o sâmbătă după-masă. Exact atunci se primea marfă, iar oamenii au dat buzna să cumpere. Toți cereau produsele. Vânzătoarele nu au apucat să bage factura în sistem. Cel care a filmat era printre primii clienți și a insistat că vrea să cumpere.

Eram probabil singura farmacie din Huși care adusesem măști. După acea filmare au venit controale atât de la Poliție, cât și de la DSP și Finanțe. Niciuna dintre aceste instituții nu a găsit absolut nimic“, spunea atunci Nelu Tătaru, cu privire la măștile chirurgicale vândute la suprapreț.

Urmăriți Impact.ro și pe