Ce salarii au angajații care lucrează la fabricile Ursus sau Timișoreana

Emanuela Pană 08.08.2021, 20:05
Ce salarii au angajații care lucrează la fabricile Ursus sau Timișoreana

Berea este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel global, având o istorie ce datează încă din vremea Mesopotamiei. În prezent, pe piață există foarte multe brand-uri de bere, rețetele fiind într-o continuă diversificare odată cu apariția micilor fabrici de bere artizanală. Printre cele mai reputate mărci de bere se numără Ursus și Timișoreana, iar pentru ca acestea să poată ajunge la raft, persoanele din fabrici trebuie să își facă treaba. Cât câștigă un angajat? Afi răspunsul în rândurile de mai jos.

Ce salarii au angajații din fabricile Ursus sau Timișoreana

Ursus Breweries, alături de Heineken, Ber­genbier și United Ro­ma­nian Breweries Bereprod (URBB) sunt cele mai mari companii din industria berii, piață evaluată la 1 miliard de euro. În ciuda faptului că Ursus Breweries este cel mai mare jucător din piața berii, Heineken, cu un nivel mediu net de 6.406 de lei (1.300 euro), oferă cele mai mari salarii din sectorul producției de bere, având în primul semestru din 2020 cheltuieli totale cu salariile în valoare de 72,6 milioane de lei, potrivit indicatorilor din contul de profit şi pierdere al companiei.

La polul opus se află URBB, care are cel mai slab plătiţi salariaţi. Această companie nu este, însă, controlată de niciunul dintre liderii mondiali. În ceea ce privește salariile oferite de Ursus, sumele diferă, evident, în funcție de poziția pe care o ocupă angajatul. Astfel, într-o fabrică Ursus, angajații pot lucra pe următoarele posturi:

  • supervizor depozit fabrică;
  • reprezentant comercial;
  • gestionar depozit;
  • gestionar;
  • motostivuitorist;
  • stivuitorist;
  • operator la fabricarea berii;
  • manipulant mărfuri.

Un gestionar angajat full time, spre exemplu, câștigă lunar 2.600 de lei, în timp ce un angajat ce desfășoară activități de Team Leader Producție pleacă acasă cu un salariu lunar net de 3.700 de lei. Un operator la fabricarea berii câștigă lunar 2.500 de lei, plus tichete de masă în valoare de 22 de lei pe lună.

Întrucât mărcile Ursus și Timișoreana, alături de Ciucaș, Stejar, Azuga și altele, sunt produse și distribuite de URSUS Breweries, este lesne de înțeles că diferențele în ceea ce privește pachetele salariale nu sunt considerabile.

Citește și: Câți bani încasează lunar un curier de la Sameday, compania de curierat deținută de eMag

Timisoreana, Ciucaş şi Ursus se apropie de o cotă de piaţă de 40%

Cu afaceri de peste 2 miliarde de lei, Ursus Breweries este lider pe piaţa berii din România, având trei fabrici pe plan local. În 2020, compania a investit peste 30 de milioane de euro în creşterea capacităţii de pro­duc­ţie şi într-un depozit, în pofida contextului creat de pandemia de COVID-19.

Cât câștigă angajații din fabricile Ursus sau Timișoreana
Cât câștigă angajații din fabricile Ursus sau Timișoreana

Planurile Ursus Breweries vizează în continuare investiţii în dezvoltarea busi­nessului.

An de an creştem capacitatea de producţie şi ne dorim ca angajaţii noştri să aibă condiţii de muncă ca în Vestul Europei. Anul acesta am terminat o investiţie într-o linie nouă ce a prevăzut creşterea capacităţii fabricii din Braşov şi am făcut un depozit modern, investiţiile din 2020 fiind de peste 30 de milioane de euro în con­diţiile actuale.

Inves­tiţiile noastre anuale sunt ma­jore şi continuăm să investim în România“, declara anul trecut, într-un interviu acordat ZF, Dragoş Cons­tan­tinescu, preşe­din­tele Ursus Breweries.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...