Ce salarii au angajatele care lucrează în farmaciile Help Net

Emanuela Pană 30.09.2021, 09:55
Ce salarii au angajatele care lucrează în farmaciile Help Net

Înființată în 1988, compania Hepl Net Farma operează unul dintre cele mai mari lanțuri farmaceutice de la noi din țară, clasându-se pe locul trei. Farmaciile Help Net au peste 400 de unități deschise la nivel național și circa 2.500 de angajați care au grijă de peste 3,7 milioane de pacienți. În anul 2020, rețeaua Help Net a ajuns la afaceri de peste 1 miliard de lei, după un avans al businessului de 25%. În rândurile de mai jos îți spunem cu cât sunt remunerați angajații care lucrează în farmaciile Help Net.

Cât câștigă angajatele care lucrează în farmaciile Help Net

Help Net are o rețea de peste 400 de farmacii în România, după ce anul trecut s-au adăugat 50 de unități. Lanțul farmaceutic Help Net este într-o continuă dezvoltare în țara noastră, reprezentând o piață atractivă pentru grupurile de farmacii. Ca idee, din anul 2015 și până în 2020, sub umbrela Help Net au intrat peste 230 de farmacii. Iar dacă targetul reprezentanților Hep Net pentru anul 2020 era o creștere de 22% a cifrei de afaceri, ceea ce ar fi dus rețeaua de farmacii la un business de 1 miliard de lei, la finalul anului s-a înregistrat un avans al businessului de 25%, pragul de 1 miliard de lei fiind depășit.

Situația a fost una înfloritoare pentru companie și în anul 2019, când a luat naștere criza sanitară, Help Net având o rețea de 300 de farmacii, după două achiziții semnificative. La finalul anului, Help Net avea o cifră de afaceri mai mare cu 18% faţă de 2018, consolidându-și astfel poziția pe piață.

Dezvoltarea reţelei de farmacii Help Net este o prioritate continuă pentru companie. În urma achiziţiilor efectuate în 2019, am ajuns la un număr de 300 de unităţi. În 2019, Help Net şi-a consolidat poziţia în zona Constanţa prin achiziţionarea a 17 farmacii din lanţul Proxi Pharm. Procesul de dezvoltare a fost consolidat şi în zona Transilvaniei, prin achiziţionarea celor 32 de farmacii Ecofarmacia“, declara Sebastian Ring, Managing Director al Farmexim şi Help Net.

După cum menționam și mai sus, în 2020, Help Net a mai urcat un loc ajungând pe poziţia a treia în clasamentul celor mai extinse reţele, după mai multe tranzacţii. În primul trimestru al anului trecut, farmaciile au avut o cerere cres­cută de medicamente, aceasta fiind generată de răspândirea temutului virus, care a determinat pacienții să-și facă stocuri de medicamente.

Criza sanitară a accelerat și creșterea numărului de locuri de muncă în domeniul farmaceutic, precum și modul de remunerare a acestora. În prezent, compania are circa 2.500 de angajați, ale căror salarii diferă în funcție de studiile făcute, experiența în domeniu, orașul în care își desfășoară activitatea ș.a.m.d.

La momentul actual, Capitala deține 21% din numărul total de farmacii din România, fiind, în mod evident, orașul cu cea mai mare ofertare și putere de angajare.

Citește și: Ce salarii au angajatele care lucrează în farmaciile Doctor Max

De ce beneficii au parte farmaciștii

Salariile angajaților care lucrează pentru farmaciile Help Net nu diferă foarte mult de cele ale persoanelor angajate în drogheriile Doctor Max, Catena sau Farmacia Tei, salariul net în farmacii oscilând, în majoritatea cazurilor, între 2.500 și 3.000 de lei, la care se adaugă, de regulă, şi un pachet de beneficii care cuprinde tichete de masă, asigurare medicală privată şi training-uri în domeniu.

Ce salarii primesc angajatele care lucrează în farmaciile Help Net
Ce salarii primesc angajatele care lucrează în farmaciile Help Net

Dacă ne referim strict la farmaciile Help Net, vă putem spune că, potrivit site-ului undelucram.ro, un farmacist angajat full time în București, cu o experiență în domeniu de 3 ani, câștigă un salariu lunar net de 3.000 de lei, la care se adaugă un bonus în valoare de 600 de lei. Un farmacist angajat full time în Constanța, cu doi ani-vechime în câmpul muncii, este remunerat cu 2.500 de lei, plus tichete de masă în valoare de 300 de lei/lună.

Un reprezentant medical cu doi ani de experiență, care lucrează 8 h/zi în București, poate câștiga un salariu de 2.300 de lei net/lună, la care se poate adăuga un bonus de 700 de lei și tichete de masă de 200 de lei/lună.

Un farmacist manager la Help Net primește o leafă de 3.600 de lei, un bonus de 750 de lei/lună, precum și tichete de masă a căror valoare este de 300 de lei.

Marile lanțuri de farmacii din România cer la angajare studii superioare finalizate în domeniu, certificat eliberat de Colegiului Farmaciștilor, precum și etică profesională. Experiența constituie, bineînțeles, un avantaj.

În prezent, a lucra într-o farmacie, ca de exemplu Help Net, presupune să îmbini activități din zona consultanței, antreprenoriatului și vânzării, iar beneficiile sunt pe măsură.

Astfel, pe lângă salariul calculat în funcție de nivelul studiilor și al experienței în domeniu, marile lanțuri farmaceutice din țară oferă și alte beneficii, precum:

  • Bonuri de masă;
  • Card de angajat cu o mulțime de beneficii în rețeaua proprie de farmacii;
  • Abonament la o clinică privată plătit de companie;
  • Tichete cadou – Paște si Craciun;
  • Bonus de performanță lunar, în funcție de nivelul de implicare;
  • Training-uri de specialitate;
  • Abonament Bookster, 7 Card;
  • Posibilitatea de promovare;
  • Susținere financiară în caz de relocare.
Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...