Indiferent de sezon, ciorbele se numără, fără îndoială, printre preparatele preferate de români. Tocmai din acest motiv, noi ne-am gândit să îți prezentăm o ciorbă rădăuțeană. Aceasta poate fi perfectă atunci când ai musafiri. Pe lângă faptul că este foarte simplu de făcut, preparată în acest mod, ciorba va avea un gust unic. Nu trebuie decât să urmezi sfatul nostru, iar rezultatul va fi pe placul tuturor. Tot secretul constă într-un ingredient!
Ciorba rădăuțeană seamănă foarte mult cu ciorba de burtă, mai ales la aspect. Diferența dintre cele două este însă că prima se prepară cu pui, în timp ce cea de-a doua cu burtă de vită. Prin urmare, gustul celor două este complet diferit.
Ciorba rădăuțeană se face destul de ușor, dar trebuie urmați anumiți pași. Pentru o ciorbă rădăuțeană „ca la carte”, noi îți recomandăm să adaugi afumătură. Aceasta îi va oferi preparatului tău un gust delicios.
Mai întâi, vom tăia ceapa și vom da prin răzătoare jumătate de morcov. Acum, punem uleiul la încins într-o oală și adăugăm ceapa și morcovul ras.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Presărăm sare și lăsăm ceapa și morcovul să se rumenească. Mai departe, punem în oală patru litri de apă și adăugăm foile de dafin rupte. Ulterior, punem și boabele de piper, leușteanul uscat și costița afumată.
Tăiem țelina, morcovul, păstârnacul și ardeiul gras și adăugăm în oală după ce costița afumată s-a fiert parțial, după aceea cu ajutorul unei spatule îndepărtăm spuma ori de câte ori este nevoie.
După ce am pus legumele, așteptăm să fiarbă totul timp de un sfert de oră. Apoi, punem sare și oprim focul. Într-un vas, amestecăm pătrunjelul mărunțit, oul bătut și smântâna.
La final trebuie să obținem o pastă subțire pe care o vom adăuga în ciorbă. Lăsăm să mai fiarbă circa două minute, apoi totul este gata. Spor la treabă și poftă bună!
Citește și Cine a inventat, de fapt, ciorba rădăuțeană. „Nu ne plăcea ciorba de burtă”!