Ce s-a întâmplat în Croația în ziua în care s-au plafonat prețurile la câteva produse alimentare. „Decizia e ilegală”

Badea Violeta 11.09.2022, 18:58
Ce s-a întâmplat în Croația în ziua în care s-au plafonat prețurile la câteva produse alimentare. „Decizia e ilegală”

În multe magazine din Croația a fost aglomerație sâmbătă, 10 septembrie, iar rafturile cu produse alimentare de bază au fost golite rapid. Asta după ce Guvernul a plafonat prețurile. Informația a fost făcută publică duminică, 11 septembrie, de un membru al Asociației micilor retaileri croați. Printre altele, acesta a precizat că guvernul croat ar trebui să-şi schimbe decizia, deoarece aceasta este ilegală.

Aglomerație în magazinele din Croația. Rafturile au fost golite la produsele de bază

În magazinele din Croația au fost cozi ca de Black Friday. Oamenii s-au îngrămădit pentru a cumpăra produse de bază, iar rafturile s-au golit cât ai clipi.

Totul s-a întâmplat chiar în ziua intrării în vigoare a deciziei guvernului de a limita preţurile la unele dintre alimente, a declarat pentru ediţia de duminică, 11 septembrie, a ziarului Jutarnji List un membru al Asociaţiei micilor retaileri croaţi, transmite agenţia Hina, potrivit celor de la Agerpres.

„Am scos sâmbătă de pe rafturile magazinului meu toate produsele pentru care guvernul a limitat preţurile, pentru că afişarea preţurilor stabilite de guvern ar încălca articolul din legea care interzice practicile comerciale incorecte şi care interzice vânzarea de produse sub preţul de achiziţie”, a declarat pentru ziarul citat Robert Fucak.

Totodată, acesta a precizat că hotărârea guvernului încalcă respectiva lege, adăugând că oficialii croați ar trebui să-şi schimbe decizia. Asociaţia micilor retaileri este formată din aproximativ 380 de membri, iar informaţiile din teren arată că sunt trei abordări faţă de decizia guvernului.

Mai exact, unii au retras produsele vizate de pe raft, alţii au afişat preţuri noi, iar alţii le-au menţinut pe cele vechi, a mai precizat antreprenorul citat. De asemenea, acesta a mai adăugat că nici marile lanţuri de retail nu ştiu cum să implementeze decizia guvernului fără să încalce legea.

Citește și Stațiunea din România care eclipsează locurile fascinante din Croația. Cum a ajuns să fie comparată și cu Elveția!

Haos in magazinele din Croatia
Haos in magazinele din Croatia

Bulgaria, Croaţia şi România, susținute de cancelarul german Olaf Scholz pentru aderarea la Spaţiul Schengen

Olaf Scholz a participat, de curând, la reuniunea responsabililor Uniunii Europene, convocată la Praga în contextul crizei energetice care amenință statele de pe continent. În cadrul discursului pe care l-a susținut, acesta a precizat că își dorește ca România, Croația şi Bulgaria să adere la Spaţiul Schengen.

„Schengen este una din cele mai mari realizări ale Uniunii Europene şi trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm. Asta înseamnă, de altfel, închiderea golurilor rămase. Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membre cu drepturi depline”, a precizat cancelarul germen.

„Voi acţiona pentru ca ele să devină membre cu drepturi depline”, a mai spus Olaf Scholz.

Citește și Bulgaria, Croaţia şi România, susținute de cancelarul german Olaf Scholz pentru aderarea la Spaţiul Schengen: „Voi acţiona pentru ca ele să devină membre cu drepturi depline”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...