Colaborarea dintre instituțiile din județul Dâmbovița duce la lucruri frumoase și necesare. Este și cazul ultimei realizări a Consiliului Județean Dâmbovița, care, în colaborare cu Primăria Târgoviște și Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu a transformat un fost punct termic dezafectat în secția pentru copii a Bibliotecii Județene.
Realizarea este cu atât mai mare cu cât Filiala pentru Copii a bibliotecii a fost găzduită ani de zile într-o casă care arăta deplorabil, Casa Fusea, monument istoric si architectural, care este gata să se dărâme.
La inaugurarea filialei pentru copii a fost prezent și Lucian Romaşcanu, Ministrul Culturii.
„Transformarea acestui spațiu care cândva a fost un punct termic este un succes, un beneficiu pentru toată lumea și pentru asta vă felicit. Este un lucru foarte important să facem tot ceea ce ține de noi să aducem copiii spre lectură pentru că trăim într-o lume în care suntem invadați de tot felul de distracții, telefoane, tablete, televizor, și așa mai departe, și din această cauză nu trebuie să renunțăm la lectură pentru că aceasta este singura cale spre noi, spre sufletul nostru, spre alte dimensiuni de vis, iar una dintre menirile principale ale dascălilor, ale bibliotecarilor este să facă liber drumul copiilor și oamenilor către lectură.
Este foarte important să avem cărți în bibliotecă, este foarte important ca o acțiune în acești ani de secol XXI să mergem către oameni, să mergem către comunități. Va trebui, cred eu, să faceți foarte multe pentru a redeschide pofta de lectură, să faceți acțiuni în școli, să aduceți copiii aici la acțiuni, să-l ispitiți , cum s-ar spune.”, a transmis ministrul.
Directorul Bibliotecii Județene Dâmbovița, Agnes Erich, este încântată de această realizare, mai ales pentru că spațiul bibliotecii pentru copii trebuie să fie unul sigur și prietenos.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Pentru noi, pentru Biblioteca Județeană, această zi ne aduce un dar, are semnificație deosebită. Ni s-a oferit această clădire pe care să o transformăm, să o reabilităm și să ajungă ceea ce este acum, o Bibliotecă pentru Copii.”