Ce s-a ales de actorul din Iisus din Nazaret. Experiența i-a schimbat total viața

Nicu Stan, Cristi Ionică 16.04.2021, 15:25

Ce s-a ales de actorul din Iisus din Nazaret. Experiența i-a schimbat total viața. Robert Powell declară că personajul jucat în urmă cu 44 de ani i-a schimbat viața.

Ce mai face Robert Powell, actorul care l-a interpretat pe Iisus Hristos. Unii spun că ar fi înnebunit

Acum s-a aflat ce s-a întâmplat actorul Robert Powell, cel care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret în filmul cu același nume. Robert Powell, ajuns la 76 de ani și la 44 de ani de la memorabilul rol, declară că viața i-a fost schimbată total, după ce a jucat celebrul personaj.

Robert Powell avea 32 de ani când s-a prezentat la castingul pentru producția regizorului italian Franco Zeffirelli. Acesta din urmă i-ar fi vrut pentru acest rol pe actorii Dustin Hofman sau Al Pacino. S-a răzgandit complet când l-a văzut pe Robert Powell. Inițial, Robert Powell venise să dea probă pentru rolul lui Iuda.

Robert Powell are 44 de ani de la rolul lui Iisus Hristos
Robert Powell are 44 de ani de la rolul lui Iisus Hristos

Cum a obținut Robert Powell rolul lui Iisus

Starul de origine britanică a obținut rolul datorită constituției sale, dar și mulțumită versiunii sale proprii de a-l interpreta pe Iisus Hristos. Așa a ajuns Robert Powell să-i dea viață rolului fiului lui Dumnezeu în filmul ”Isus din Nazaret”.

Robert Powell nici nu gândea cât de faimos va deveni. Actorul a reușit să construiască profilul personajului Divin pentru marile ecrane, însă după asta a constatat că nu mai poate ieși din rol. La un moment dat chiar se zvonise că Robert Powell  și-ar fi pierdut mințile.

Actorul ajunsese să se confunde cu Iisus

Acesta a fost motivul pentru care ar fi decis să caute ajutor psihiatric. Actorul se simțea confuz și se identifica cu personajul Iisus. De asemenea, zvonurile nu au fost niciodată confirmate.

”Am vrut să combinăm Hristosul divin cu Hristosul uman. Dar am descoperit că nu era posibil. În momentul în care începi să-l interpretezi ca pe o persoană reală, pierzi divinitatea. Iar cel mai important element al acestei povești este că personajul trebuie să fie extraordinar. Mi se pare incredibil de deprimant faptul că, la fel ca alte persoane, disper când nu îmi văd telefonul. Sunt blocat cu el de multe ori și îmi place să verific Twitter și Facebook”, declara Robert Powell pentru History în 2017.

Câți ani are Robert Powell

Robert Powell are 76 de ani este căsătorit și are doi copii. Este o persoană retrasă și mărturisește că nu-i place să iasă în față. De asemenea, Robert Powell dezvăluia la un moment dat că adoră să consume bere și că nu poate trăi fără Google Maps.

”Eram doar eu și echipa de filmare, alături de ceilalți actori, erau toți emoționași și plângeau, iar eu îmi auzeam vocea ca un ecou printre acei munți. Cred că acea scenă este cel mai bine scrisă din istorie.

Robert Powell a primit zeci de mii de scrisori de la fani

Cred că rolul și filmul au avut o asemenea influență asupra acestui aspect deoarece am reușit să ajungem la o audiență atât de mare și pentru că am fost atât de nespecifici în abordarea noastră față de personajul biblic (…).

Am rămas impresionat de cele 10.000 de scrisori în care fanii îmi scriau”, povestea actorul în urmă cu ani buni.

Urmăriți Impact.ro și pe