Cu siguranţă, ai observat măcar o dată acele etichete aplicate pe merele din supermarket. Cei mai mulți dintre noi le ignoră, deși sunt extrem de importante și arată de nu trebuie cumpărate acestea. În special fructele exotice vin cu o serie de coduri formate din mai multe cifre și simboluri legate de țara de origine. Dar ce înseamnă eticheta de pe mere.
Oamenii sunt atenți în general la data expirării a unui produs şi la valoarea nutriţională a acestuia, dar omit să se uite și la codurile de pe etichetă. Etichetele aflate pe fructe şi legume au rolul de a informa consumatorul cu privire la produsul pe care-l achiziţionează. Și, în special fructele care sunt importate trebuie sa aiba intotdeauna o astfel de etichetă.
Eticheta de pe mere îți indică și felul în care au fost cultivate acestea, dacă au fost sau nu modificate genetic sau dacă li s-a dat îngrășământ chimic. De asemenea, eticheta conține un cod care dezvăluie regiunea în care sunt cultivate merel sau alte fructe și tehnologia agricolă folosită.

Toate etichetele bune trebuie să conțină și un cod de bare în fața căruia să se regăsească un număr, iar etichetele cu trei sau patru cifre sunt cele mai răspândite.
Dacă vezi un cod care începe cu cifrele 3 sau 4, trebuie să ai grijă pentru că asta înseamnă că fructele respective au fost obținute prin modificare genetică și conţin şi cantităţi mari de fertilizatori şi pesticide. Prin urmare, acestea nu sunt bune pentru a fi consumate.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Dacă pe etichetele de pe fructe apare un cod din cinci cifre care începe cu 8, înseamnă că acestea au fost modificat genetic, adică nu se pot găși în acea stare în natură.
În cazul în care pe etichetă se află un cod format din cinic cifre care începe cu 9, înseamnă că fructeke sunt bune pentru că arată că au fost cultivate prin metode clasice și fără substanțe chimice.
Aceasta este categoria celor mai pericolase fructe sau legume. Cu siguranţă, eticheta lipseşte de pe produs cu un motiv.
Cercetatorii arata ca pepenii, bananele si papaya sunt fructele cel mai des modificate genetic, în schimb avocado,
ananasul sau varza sunt printre cele mai curate.